امید صدیقی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به تدوین و اجرای برنامههای پایش محیط زیست دریایی به عنوان یکی از مهمترین اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: برنامه پایش محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان شامل پایش پارامترهای زیستی و اکولوژیک و همچنین آلودگیهای نفتی و فلزات سنگین در کل منطقه طی سالهای اخیر با همکاری مؤسسات پژوهشی انجام شد.
مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی، اذعان داشت: برنامه پایش محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان برای سالهای بعدی نیز ادامه خواهد یافت.
وی خاطرنشان ساخت: همچنین برنامه پایش جامع محیط زیست دریای خزر شامل پایش تمامی آلایندههای نفتی و فلزات سنگین و سموم در رسوبات و آبزیان دریای خزر اجرا و آخرین وضعیت آلودگی در مناطق مختلف دریای خزر مشخص و نقشههای پهنه بندی تهیه خواهد شد.
صدیقی اذعان داشت: منطقه خلیج فارس و دریای عمان به عنوان اکوسیستمی منحصر بفرد از نظر تنوع زیستی، زیستگاهی و سیمای سرزمینی و با برخورداری از منابع طبیعی فراوان یکی از مهمترین پهنههای آبی جهان به شمار میرود؛ به گونهای که در سال ۲۰۰۸ میلادی، سازمان بین المللی دریانوردی این منطقه را به عنوان منطقه حساس دریایی معرفی کرد؛ از طرفی دریای خزر در شمال کشور نیز دارای ویژگیهای اکوسیستمی منحصر به فردی به عنوان بزرگترین دریاچه دنیا است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر حفاظت محیط زیست دریایی کشور، گفت: محیطهای دریایی کشور ظرفیت عظیم اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی برای افزایش درآمد سرانه و تولید ناخالص ملی و همچنین ایجاد اشتغال و توسعه متوازن و پایدار کشور محسوب میشود که طی سالهای گذشته به صورت اصولی و خردمندانه از این ظرفیتها و منابع تجدید پذیر بهره برداری نشده است.