رضا عباسپور نادری در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: با فرا رسیدن فصل پاییز و پایان بادهای موسمی مونسون، صیادان ایرانی از اواسط شهریور ماه، صید تون ماهیان را در آبهای فراساحل آغاز میکنند؛ این فصل تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده، یعنی آغاز دوره تخمریزی این ماهیان ارزشمند ادامه خواهد داشت.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه شرایط مساعد دریا و فعالیت حدود هزار فروند شناور صیادی، نویدبخش صیدی پررونق در این فصل است، ادامه داد: ایران با دارا بودن بیش از ۲۶۰ هزار تُن صید تون ماهیان در سال گذشته، رتبه دوم صید این ماهی در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: این در حالی است که کل صید ماهیان سطح زی درشت در آبهای جنوبی کشور به حدود ۳۴۵ هزار تن میرسد که نشان از اهمیت بالای صید تون ماهیان در اقتصاد منطقه دارد.
عباسپور نادری بیان داشت: صید تون ماهیان نه تنها از نظر اقتصادی برای کشور اهمیت بالایی دارد، بلکه معیشت هزاران صیاد و ساحلنشین در جنوب کشور به آن وابسته است؛ به همین دلیل، سازمان شیلات ایران تلاش میکنند تا با اتخاذ تدابیر مناسب، شرایط را برای صید پایدار و بهرهبرداری بهینه از این ذخایر ارزشمند فراهم کنند.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، ایران با برخورداری از ناوگان صیادی توانمند، توانسته است جایگاه ویژهای در صید تون ماهیان در سطح منطقه و اقیانوس هند کسب کند. کشور ایران با دارا بودن رتبه اول صید تون ماهیان در غرب اقیانوس هند و رتبه دوم در کل این اقیانوس، به عنوان یکی از قدرتهای صیادی در این حوزه شناخته میشود.