به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری در همایش دو روزه بینالمللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس بیان داشت: صلح و دوستی در خلیج فارس اساس ارتباط و استقلال است و امروز به جز شکست و نابودی چیزی از بیگانگان باقی نمانده است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: تاریخ خلیج فارس یک گزاره ثابت دارد و آن این است که این آبراه بینالمللی ایرانی و متعلق به همه کشورهای منطقه است و جای بیگانگان نیست.
امام جمعه بوشهر تاکید کرد: خلیج فارس نماد مقاومت در مقابل تجاوزهای کشورهای استعمارگر است و ایران دارای تاریخی تابناک در عرصه مبارزات ضد استعماری است و بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت است و عالمان این منطقه حکم جهاد دادند و سرداران بزرگ این سرزمین نیز حماسه ها آفریدند.
وی گفت: بی تردید اگر نگاه ضد استعماری عالمان و سرداران شجاع این منطقه نبودند امروز این آبراه بینالمللی دچار بحران جدی هویتی شده بود.
صفایی بوشهری اضافه کرد: خلیج فارس در عرصه فرصتهای اقتصادی مهمترین و ارزشمندترین جغرافیای اقتصاد کرانه را دارد زیرا اقتصاد دریا و کرانه نقشی مهم در تولید ناخالص ملی و ارتقای سطح درآمد دارد.
وی اظهار داشت: خلیج فارس دارای فرصتهای فوق العاده و تهدیدهای بسیاری است که باید تهدیدهای آن را تبدیل به فرصت و از آنها استفاده بهینه کرد.
صفایی بوشهری ادامه داد: به همین خاطر یکی از مسائل مهم راهبردی و استراتژیک مدیریت جامع خلیج فارس است که باید مسئولان نظام آن را تدبیر و اجرایی کنند.
امام جمعه بوشهر اضافه کرد: خلیج فارس فوق العاده اقتصادی است و در بحث اقتصاد کرانه و دریا پایه نقش اول را دارد به همین دلیل همواره مورد طمع بسیاری از کشورها قرار دارد.
وی افزود: امروز سهم اقتصاد دریاپایه در تولید ثروت با احتساب نفت و گاز در ایران ۲.۷ درصد و بدون آن ۱.۱۶ درصد است و این یک فاجعه اقتصادی به شمار می رود که باید به سمت اقتصاد دریا پایه در مدار هفت درجه و اقتصاد اقیانوس حرکت کنیم.
امام جمعه بوشهر گفت: امروز باید بیش از همه چیز به ویژه در استانهای ساحلی به اقتصاد کرانه و پسکرانه پرداخته شود و نقشه راهبردی مدیریتی و راه مشخص و تمام اعتبارات مورد نیاز برای مدیریت جامع اقتصاد، فرهنگ، امنیت، علم و فنّاوری و زیست محیطی تخمین زده شود.
وی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت بالای اقتصاد کرانه در نقشه آمایشی برای توسعه اقتصادی این منطقه باید تلاش کرد.
امام جمعه بوشهر گفت: استانهای ساحلی نقشی مهم در رشد اقتصاد ایران دارند و در صورت استفاده از قابلیت اقتصاد کرانه امکان تحول در اقتصاد کشور وجود دارد.
همایش بینالمللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس ( بسترهای تاریخی مناسبات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خلیج فارس) که از روز چهارشنبه به میزبانی دانشگاه خلیج فارس آغاز شده به مدت دو روز در بوشهر و سیراف ادامه دارد.