به گزارش مانا، سعیدی پور مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد به ضرورت هم افزایی بنادر ایران و کشورهای همسایه دریای خزر و کالاهای بی شماری را که میتوان از کشورهای سی آی اس به کشورهای شرق آسیا، حاشیه جنوبی خلیج فارس و اروپایی به واسطه قرار گیری بندرامیرآباد در کریدور شمال – جنوب ترانزیت کرد، اشاره و از افزایش ۱۹۰ درصدی ترانزیت خارجی کالا از بندر امیرآباد به کشورهای هدف خبر داد.
او با بیان اینکه در ماههای اخیر با حمایتهای استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران استانی، هماهنگی دستگاههای ذیربط و تلاش و پیگیری همکاران در سازمان بنادر و دریانوردی، حجم بالایی از کالاهای متروکه از بندرامیرآباد خارج شد، افزود: بیش از یک میلیون و ۹۰۱ هزار تن کالا از ابتدای امسال تا کنون از طریق بنادر امیرآباد و نکا تخلیه و بارگیری شده است.
سعیدی پور میزان تخلیه و بارگیری کالا را در نیمه نخست امسال ۱،۹ میلیون تن عنوان کرد که از این میزان، ۷۹۰ هزار تن مربوط به بارگیری کالا بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال افزایش ۱۲۹ درصدی را نشان میدهد و تخلیه کالا هم نیز در این مدت به یک میلیون و ۱۱۲ هزار تن افزایش یافت.
مدیرکل بندرامیرآباد در ادامه میزان صادرات کالا به کشورهای حوزه سی آی اس را در ۶ ماهه نخست امسال ۴۰۱ هزار و ۷۱۶ تن اعلام کرد که در همسنجی با تراز موجود در سال گذشته ۲۵ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل بندرامیرآباد در ادامه تبیین عملکرد ۶ ماهه بندرامیرآباد، ایمنی، صرفه اقتصادی، جابجایی سریع کالا و وجود زیرساختهای شبکه داخلی راه آهن بندرامیرآباد را از عوامل مهم تداوم رشد حمل ریلی کالا در ماههای اخیر برشمرد که با ثبت ۴۴هزار و ۸۲۱ تن جابجایی کالا از این طریق، رشد ۱۸ درصدی در این زمینه رقم خورده است.
او در بخش دیگری از گزارش خود، با بیان اینکه بخش خصوصی با ایجاد زیرساختها اعم از سیلو، انبار مسقف و مخازن روغن، ۴۱۸ هزار تن فضای لازم را جهت انبارش کالاهای وارداتی در بندرامیرآباد فراهم کرده است گفت در حال حاضر ۲۵ درصد از ظرفیت کل مراکز نگهداری کالای بندرامیرآباد حاوی کالاهای اساسی میباشد.
سعیدی پور در پایان گزارش خود، آماری از ترابری کالا در بندرامیرآباد در ۶ ماه گذشته ارائه کرد که بر این اساس ۴۷۰ فروند شناور، ۷۱ هزار و ۶۸۸ دستگاه کامیون و ۸۷۴ دستگاه واگن، جهت جابهجایی کالا به بندرامیرآباد تردد داشتند.