علی رجبی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی اداره پزشکی قانونی استان از تاریخ یکم خرداد ماه تا کنون، ۳۷ نفر از گردشگران در آبهای دریای مازندران دچار غرق شدگی شدهاند.
دبیر ستاد ساماندهی سواحل استان مازندران ادامه داد: از این میزان غرق شدگی ۳۴ نفر مرد و سه نفر زن بوده اند که ۱۷ نفر آنها در ساعات ممنوعه شنا و در مواقع عدم حضور ناجیان غریق، دچار غرق شدگی شدهاند.
وی با اشاره به استقرار ۹۰۰ نفر ناجی غریق در ۳۷۲ نقطه خطرآفرین نوار ساحلی مازندران، بیان داشت: همچنین در مدت مذکور ۳۲۸ نفر توسط ناجیان غریق از غرق شدگی نجات یافته اند که ۲۴۷ نفر آنها مرد و ۸۱ نفر خانم بوده اند؛ همچنین شش نفر از نجات یافتگان از اتباع افغان بودهاند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی، فرهنگی و گردشگری استانداری مازندران در ادامه گفتههای خو تاکید کرد: آمار مذکور در خصوص تعداد غرق شدهها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از افزایش ۳۰ درصدی غرق شدگیها است.
دبیر ستاد ساماندهی سواحل استان مازندران، خاطرنشان ساخت: آمار غرق شدگیها طی مدت اخیر در حالی است که در پایان تابستان ۹۹ در مجموع تعداد غرق شدهها، ۳۹ نفر اعلام شده بود.
رجبی مهمترین دلیل این افزایش را به تعطیلی شناگاهها به دلیل شیوع کرونا و به دنبال آن هجوم گردشگران به مناطق خطرآفرین و ناسالم برای شنا، مرتبط دانست.
این مقام مسئول در استان مازندران به حضور انبوه گردشگران در نوار ساحلی مازندران با وجود شرایط قرمز کرونایی اشاره کرد و اظهار داشت: کنترل این حجم انبوه از گردشگران از عهده تعداد محدود ناجیان غریق مستقر در سواحل خارج است.
وی از مردم خواست تا به طور جدی از شنا کردن در دریا خودداری کنند چرا که علاوه بر اینکه توسط بیماری مورد تهدید بیشتری قرار میگیرند از سوی دیگر شرایط نامناسب دریا و طوفانی بودن آن، موجبات مرگ آنها را فراهم خواهد کرد.
رجبی ساعات حضور ناجیان غریق را هشت صبح تا هشت شب اعلام کرد و اظهار داشت: متاسفانه در خارج از این ساعات شاهد حضور مردم در دریا برای شنا هستیم که همین امر باعث شده جان تعداد زیادی از هموطنانمان گرفته شود.
دبیر ستاد ساماندهی سواحل استان مازندران با تاکید بر ضرورت شنای گردشگران در نقاطی که ناجیان غریق حضور دارند و عدم شنای شبانه، خاطرنشان کرد: امیدواریم با افزایش تبلیغات و اطلاع رسانی و نیز فرهنگ سازی، مردم از شنا کردن در مناطق خطرآفرین خودداری کنند.
به گفته دبیر ستاد ساماندهی سواحل استان مازندران، تابستان امسال ۹۰۰ نفر ناجی غریق از سوی استانداری مازندران در نقاط مختلف ۴۷۰ کیلومتر ساحل مازندران جهت عملیات امداد و نجات استقرار یافته اند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی، فرهنگی و گردشگری استانداری مازندران، تصریح کرد: این ناجیان از هشت صبح تا هشت شب در شیفتهای متعدد به گردشگران خدمات رسانی میکنند.