به گزارش خبرنگار مانا، علی وکیلی در بازدید از منطقه آزاد اروند گفت: گمرک ایران هیچ مخالفتی با ورود کالای مسافری و ملوانی از طریق بندر خرمشهر ندارد و با انجام این کار به جهت کمک به معیشت مردم خرمشهر و رونق اقتصادی منطقه موافق است.
وی گفت: فرماندار خرمشهر در این خصوص درخواستی برای واردات کالای همراه مسافر و ملوانی ارائه کند تا روند اعمال آن پس از اعلام موافقت دنبال شود، البته به عنوان یک دستگاه دولتی طبق تبصره ماده ۴ صادرات و واردات، موظف به اعمال دستورالعملها هستیم و اگر این مورد ابلاغ شود ما نیز بر اساس آن اقدام میکنیم.
سرپرست دفتر واردات گمرک ایران در ادامه با بیان اینکه موضوع حذف ثبت سفارش از کالاهای ملوانی و بازارچههای مرزی را از دولت تقاضا کرده ایم افزود: موضوع ورود کالاهای ملوانی که در حال حاضر نیز سقف آن از یک میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان برای هر نفر تعیین شده در جهت کمک به رفع نیازها و معیشت مردم انجام شد.
وی اظهار کرد: در ۲۴ بهمن ماه سال گذشته مصوبهای مبنی بر ثبت سفارش کالا و منشاء ارز ارائه شد که تمامی بازارچهها اعم از غرب و شرق کشور را متاثر از خود کرد.
سرپرست دفتر واردات گمرک ایران تصریح کرد: فهرست جدیدی برای اصلاح لوازهایی که از طریق بازارچههای موقت مرزی و یا شهرهایی که کالای ملوانی به آنها وارد میشود، تهیه کرده ایم ضمن اینکه در موضوع منشاء تأمین ارز نیز همگی با نقطه آماری مشخص میشود و برای آن نیز در سامانۀ توسعۀ تجارت درگاهی ایجاد شده که کالاها را ثبت و سپس وارد میکنند.
وکیلی افزود: در زمینۀ کالای مسافری نیز کارگروهی در شورای عالی مناطق آزاد تشکیل و سال گذشته نیز سهمیهای برای آن تعیین و ابلاغ شد، اما پس از آن و در پایان سال گذشته محدودیتهایی در این باره ایجاد شد.
وکیلی با اشاره به ممنوعیت ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی گفت: به زودی در این باره تعیین تکلیف کرده و نتیجۀ نهایی برای توقف یا ترخیص این خودروها از گمرک خرمشهر را اعلام میکنیم.
لازم به توضیح است در چند روز اخیر تعداد زیادی از مالکان خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی پلاک اروندی خواستار ترخیص خودروهای خود از گمرک منطقه آزاد اروند در خرمشهر شدند.
تاکنون حدود ۱۴۰ هزار دستگاه خودرو پلاک اروند از طریق منطقه آزاد اروند وارد استان خوزستان شده اند.