علی دارابی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به اهمیت شناسایی و حفاظت آثار تاریخی سواحل خلیج فارس و جزایر آن گفت: رسیدگی به این امر در دستور کار معاونت میراث فرهنگی کشور قرار دارد.
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور،ادامه داد: با توجه به موضوعات سیاسی اخیر به وجود آمده در خصوص جزایر سه گانه خلیج فارس، توجه ویژهای به شناسایی و حفاظت آثار تاریخی این جزایر شده است.
به گفته وی، نخستین گام در این راستا ثبت آثار تاریخی موجود در جزیره بوموسی در فهرست آثار ملی کشور بود که منجر به ثبت ملی هشت اثر تاریخی این جزیره شد.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اذعان داشت: این آثار تاریخی متعلق به دوره اشکانی تا میانی اسلامی هستند که در گذشته شناسایی شده بودند و هم اکنون برنامه کاوش های باستان شناسی برای این آثار جهت کسب اطلاعات تاریخی بیشتر در دستور کار پژوهشگاه میراث فرهنگی قرار دارد.
دارابی تصریح کرد: شناسایی آثار و محوطههای تاریخی بیشتر در جزایر سه گانه خلیج فارس از طریق بررسیهای باستان شناسی انجام خواهد شد.
گفتنی است، محوطههای تاریخی جزیره بوموسی اثبات میکند که ایران از دیرباز برای حفاظت از خلیجفارس امکانات و زیرساختهایی را در این جزیره ایجاد کرده است؛ همچنین این آثار سندی قوی در برابر ادعاهای غیرقانونی درباره خلیجفارس و جزایر بوموسی، تنب بزرگ و کوچک است.
بوموسی از جزایر ایران در خلیجفارس و از توابع شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان است. مساحت این جزیره حدود ۱۲ کیلومتر مربع است.فاصله بوموسی و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکشهای بزرگ است. بوموسی جنوبیترین جزیره ایرانی خلیج فارس و نزدیکترین آنها به خط استوا است.
جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در نزدیکترین فاصله با تنگه راهبردی هرمز واقع شدهاند که یکی از مهمترین تنگههای بینالمللی است و خلیجفارس را به دریای عمان و اقیانوس هند پیوند میدهد.