به گزارش مانا از هرمزگان، «اونتالاپ اونالبایوف» سفیر قزاقستان به همراه هیاتی اقتصادی از بخشهای مختلف بندر شهید رجایی با ظرفیتها بازدید کرد و خواستار تعمیق مناسبات تجارت بیشتر در حوزههای دریایی و بندری بین این بندر بزرگ تجاری با کشورش شد.
اونالبایوف پیش از بازدید از بخشهای مختلف بندر شهید رجایی در نشستی یک ساعته با «اسماعیل مکیزاده» معاون دریایی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان بر ارتقای روابط بندری و دریایی دو کشور تاکید کرد.
سفیر جمهوری قزاقستان در ایران که به زبان فارسی تسلط کامل دارد، در این نشست مشترک با اشاره به مراودات تجاری و اقتصادی ایران با قزاقستان و بندر اکتائو گفت: سرمایهگذاران قزاقستان آماده سرمایهگذاری در بخشهای دریایی و بندری و رونق صادرات و واردات فعالان بخش خصوصی این کشور با بندر شهید رجایی هستند.
گفتنی است؛ سفیر قزاقستان پس از این نشست از بخشهای مختلف بندر نفتی خلیجفارس، محوطههای کانتینری، فله و جنرال کارگو بازدید و با ظرفیت هرکدام از این بخشها آشنا شد.
قزاقستان بزرگترین کشور دنیاست که راهی به آبهای آزاد ندارد به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران و توسعه تجارت از طریق بنادر آن به ویژه بندر شهید رجایی به عنوان یک مسیری مطمئن برای توسعه صادرات جهت تسهیل حملونقل و ترانزیت بین دو کشور حائز اهمیت است.
"بندر آکتائو در غرب کشور قزاقستان و در مرکزیت استان مانگستاو و در سواحل شرقی دریای خزر به عنوان مهمترین بندر قزاقستان مناسبترین وضعیت را برای حملونقل محمولههای گوناگون کالاهای خشک، نفتخام و محصولات پتروشیمی را داراست".
بندر آکتائو متصل به ریلهای راهآهن سراسری از کنار کشتی میباشد که از مزیتهای این بندر بهشمار میرود.
در قلمرو قزاقستان سه بندر دریایی «آکتائو»، «بائوتینا» و «کوریک» به کشتیهای با تناژ مختلف خدمات ارائه میدهند.
قزاقستان به عنوان یکی از کشورهای آسیای میانه با کشورهای چین، روسیه، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان همسایه بوده که از طریق دریای خزر به کشورهای روسیه، آذربایجان و ایران متصل میباشد که این مزیت، قزاقستان را به مثابه پلی در میان آسیا و اروپا (اورسیا) قرار داده است.