سجاد اشگرف در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: از سال ۹۸ تا کنون معضل واگذاری اراضی شیلاتی به سرمایه گذاران بخش خصوصی جهت پرورش میگو در مجاورت میراث جهانی گند و غار نمکی جزیره قشم هنوز بر طرف نشده است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم با اشاره به اینکه این امر تهدید بزرگی برای این اثر طبیعی منحصر به فرد و حذف آن از لیست میراث جهانی محسوب میشود، خاطرنشان ساخت: باید هر چه سریعتر این مشکل از طریق مراجع ذی ربط و سازمانهای مسئول حل و فصل شود.
به گفته اشگرف، حدود ۱۴ استخر از مجموعه استخرهای ایجاد شده در سالهای اخیر آبگیری شده و تا کنون هیچ گونه اقدام مؤثری جهت جلوگیری از ادامه کار پرورش دهندگان میگو در این منطقه نشده است.
وی اذعان داشت: با توجه به فاصله این اراضی از ساحل و لزوم تخریب گسترده بهمنظور ایجاد کانال و همچنین نیاز به حجم بالایی از آب دریا جهت آبگیری استخرهای ایجاد شده، وقتی آب فوق اشباع دریا به خاک سرزمینی قشم وارد میشود، نفوذ گسترده آب به لایههای زیرین، موجب میشود تا نهتنها بستر میراثی این آثار آسیب ببیند بلکه شاهد انحلال و تخریب گنبد نمکدان هم باشیم.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم با بیان اینکه گنبد و غار نمکدان در سال ۲۰۲۲ میلادی یکی از ۱۰۰ اثر برتر میراث زمین شناختی دنیا توسط اتحادیه بینالمللی علوم زمین معرفی شد، اذعان داشت: این آثار مانند هر اثر ملی دیگر، عرصه و حریمی با ضوابط مشخص دارند به این معنا که نباید هیچ اقدامی برخلاف ضوابط مصوب در محدوده عرصه و حریم آنها انجام شود و بر همین اساس هر دخل و تصرف و اقدامی خلاف قانون در عرصه و حریم این آثار مشمول مجازات خواهد بود.