۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۸

استاندارد کیفیت محیطی دریای خزر تدوین شد

مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از نهایی شدن تدوین استاندارد کیفیت محیطی دریای خزر خبر داد.
کد خبر: ۸۱۰۱۷

ضیاء الدین الماسی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: تدوین استاندارد کیفیت آبهای محیطی دریای خزر نهایی شده و به زودی به عنوان استاندارد ملی  به دستگاه های کشور ابلاغ خواهد شد.

مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: این استاندارد توسط کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست تدوین و توسط یک کمیته فنی متشکل از نمایندگان وزارت نفت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست تصویب نهایی شده است.

الماسی در ادامه با بیان اینکه این استاندارد، در راستای ماده پنج آیین نامه جلوگیری از آلودگی آبهای محیطی تدوین و به تصویب نهایی رسیده است در خصوص هدف از تهیه استاندارد کیفیت محیطی دریای خزر، اظهار کرد: زمانی که حفاظت محیط زیست طرح می شود باید معیار کمی برای چگونگی حفاظت از آن در اختیار داشته باشیم که به این منظور تعیین یک استاندارد به اهداف حفاظتی از نظر کمی کمک شایانی خواهد کرد.

وی خاطرنشان ساخت: به این ترتیب ارزیابی اثرات پروژه های توسعه ای بر محیط زیست به صورت دقیق تر و کمی تر مشخص خواهد شد و بر اساس استانداردهای تعیین شده،  گزینه های مدیریتی و فنی موثر برای حفاظت از محیط زیست را به راحتی انتخاب خواهیم کرد.

وی همچنین به کنوانسیون تهران با عضویت کشورهای حاشیه دریای خزر اشاره کرد و بیان داشت: در چارچوب این کنوانسیون با کشورهای حاشیه دریای خزر نسبت به اندازه گیری پارامترها به منظور تعیین کیفیت محیطی دریای خزر نیز به توافقات لازم رسیده ایم.

الماسی با بیان اینکه کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر در سال 2006 تشکیل شد، خاطرنشان ساخت:  یکی از این پروتکل های با اهمیت که در این کنوانسیون به تصویب رسیده است،  پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی با ماهیت فرامرزی است.

وی یادآور شد: تخریب محیط زیست دریای خزر در اثر آلودگی ناشی از منابع مختلف فعالیتهای انسانی از جمله تخلیه مواد مضر، خطرناک، مواد زائد و سایر آلودگیهای ناشی از منابع دریایی و منابع مستقر در خشکی باعث تشکیل این کنوانسیون شد.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: همچنین در این کنوانسیون در خصوص جزئیات پروتکل پایش آلودگی ها و اطلاعات و داده های مرتبط با پایش نیز بحث و بررسی شده است.

به گفته وی، پروتکل های ارزیابی اثرات زیست محیطی با ماهیت فرامروزی و نیز پروتکل پایش آلودگی ها و اطلاعات وداده های مرتبط با پایش از جمله مهمترین پروتکل های به تصویب رسیده در کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر محسوب می شوند.

مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، متذکر شد: با اجرایی شدن این پروتکل های مهم در زمینه حفاظت از دریای خزر،  شاهد افزایش حفاظت هر چه بیشتر از محیط زیست دریای خزر به عنوان یکی از مهمترین مواریث طبیعی زمین باشیم.

گفتنی است، کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر در آبان ماه سال 82 با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران، وزیر جمهوری آذربایجان و معاونین وزرای محیط زیست جمهوری قزاقستان، فدراسیون روسیه و ترکمنستان در تهران امضا شده بود.

طرف های متعهد این کنوانسیون شامل پنج کشور حاشیه دریای خزر جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، روسیه و ترکمنستان است.

برچسب ها: دریای خزر
ارسال نظرات
آخرین اخبار