۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۰

امسال؛ بازرسی محیط زیست از سه سکوی نفتی خلیج فارس

با همکاری مشترک وزارت نفت، سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان حفاظت محیط زیست تا پایان سال جاری حداقل از سه سکوی نفتی خلیج فارس، بازرسی های لازم صورت خواهد گرفت.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۷۶۸۵۷
امسال؛ بازرسی محیط زیست از سه سکوی نفتی خلیج فارس مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به تدوین نظام ممیزی سکوهای نفتی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون نظامی مبنی بر مقابله با منابع آلاینده با منبع آلاینده های دریایی مانند شناورها و سکوهای نفتی تدوین نکرده بود و تدوین این نظام از مهمترین اقدامات محیط زیستی محسوب می شود.                                              
ضیاء الدین الماسی، اضافه کرد: سال گذشته با تدوین نظام ممیزی سکوهای نفتی، کارشناسان محیط زیست با همکاری وزارت نفت و سازمان بنادر و دریانوردی موفق به بازدید زیست محیطی از عملکرد چهار سکوی مهم نفتی در آبهای خلیج فارس شدند.              
وی ادامه داد: طی بازرسی های انجام شده از این سکوهای نفتی، نواقص زیست محیطی که در این سکوها اعمال می شد  به وزارت نفت اعلام شد تا نسبت به رفع آنها و جبران نواقص زیست محیطی اقدامات پیگیرانه از سوی این وزارتخانه صورت گیرد.                     
وی با اشاره به اینکه بدون شک بازدیدهای دوره ای از وضعیت محیط زیستی سکوهای نفتی در کاهش ورود آلاینده های نفتی به دریاها بسیار تاثیر گذار خواهد بود، خاطرنشان ساخت: امسال نیز برنامه ریزی های لازم برای ادامه پروژه بازرسی از سکوهای نفتی خلیج فارس ادامه خواهد داشت.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: امسال نیز حداقل سه سکوی نفتی که احتمال بیشتری در نشت نفت از آنها وجود دارد و یا گزارشی مبنی بر عدم رعایت موارد زیست محیطی از آنها گزارش شده، مورد بازدید کارشناسان محیط زیست قرار خواهند گرفت.                                           
به گفته الماسی، بازدید کارشناسان محیط زیست از سکوهای نفتی از اوایل آذرماه آغاز خواهد شد و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بازدید از سکوهای نفتی از سوی  کارشناسان محیط زیست را امر ساده و سهل الوصولی ندانست و گفت: ورود به سکوهای نفتی به عوامل زیادی از جمله شرایط جوی، فاصله سکو از ساحل و بسیاری از موارد دیگر بستگی دارد که تمام آنها نیازمند انجام هماهنگی با بخشها و ارگان های مختلف است تا بتوان وارد یک سکوی نفتی شد.
الماسی در ادامه گفته های خود اذعان داشت: کارشناسان محیط زیستی که برای بازرسی به سکوهای نفتی خلیج فارس فرستاده می شوند، دوره های لازم بویژه آلودگی های نفتی و نیز نظام ممیزی سکوهای نفتی را گذرانده اند.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، به منظور بازدید از سکوهای نفتی تاکنون شش دوره آموزشی ویژه کارشناسان محیط زیست در استان های ساحلی کشور برگزار شده است.
وی خاطرنشان ساخت: این کلاس ها با محوریت آشنایی با فرایند سکوها، استانداردسازی ممیزی و دوره ایمنی چهارگانه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شده است.
الماسی تاکید کرد: در مجموع 18 نفر از کارشناسان هفت استان ساحلی و پنج نفر از کارشناسان ستادی در سازمان حفاظت محیط زیست، آموزش های لازم را در این زمینه برای آماده سازی برای بازدید از سکوهای نفتی کسب کرده اند و امکان استفاده و بهره گیری استانها از ظرفیت های یکدیگر وجود دارد.
وی درباره همکاری با سازمان بنادر و دریانوردی برای بازرسی زیست محیطی از سکوهای نفتی اظهار داشت: سازمان بنادر و دریانوردی بر اساس قوانین بین المللی موظف به بازدید زیست محیطی از سکوهای نفتی است به همین دلیل محیط زیست برای جلوگیری از موازی کاری، خواستار بازدید مشترک کارشناسان محیط زیست با این سازمان شده است.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست متذکر شد: به این ترتیب تمام مسائل و مشکلات زیست محیطی سکوها نفتی بررسی و به صورت مشترک بهبودهای لازم صورت خواهد گرفت.
ارسال نظرات
آخرین اخبار