۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۴
آذرماه امسال انجام می شود؛

برگزاری همزمان دو همایش دریایی در ایران

نخستین جلسه مشترک برگزاری دهمین همایش بین المللی مهندسی سواحل و بنادر در کشورهای در حال توسعه در جزیره کیش برگزار شد.
نویسنده: وحید باسره
کد خبر: ۷۵۶۷۱
برگزاری همزمان دو همایش دریایی در ایران
به گزارش مانا؛ در این جلسه که دبیرکل انجمن و مسئولان ارشد انجمن جهانی زیر ساخت های حمل و نقل آبی انجمن پیانک(PIANC) و نمایندگانی از آلمان، آرژانتین، فیلیپین، بل‍ژیک به عنوان اعضای کمیته های هماهنگی بین المللی (IOC) و مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر ، رئیس اداره بندر و دریانوردی کیش، رئیس اداره مهندسی سواحل به عنوان اعضای کمیته هماهنگی ملی (LOC) حضور داشتند تفاهم نامه برگزاری همایش مزبور بین کمیته های هماهنگی ملی و بین المللی به امضا رسید.
محمدرضا الهیار نماینده اول ایران در انجمن جهانی پیانک و رئیس کمیته هماهنگی ملی، در این جلسه از تصویب برگزاری دهمین دوره از همایش های بین المللی مهندسی سواحل و بنادر در کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۲۰ میلادی در جزیره کیش خبر داد و افزود: هدف از برپایی این نشست، بررسی و تایید برنامه های میزبان و نهایی شدن زمان و مکان برگزاری و همچنین تعیین محور اصلی همایش یعنی ارتقای حمل و نقل آبی، توسعه پایدار زیرساخت ها و مناطق ساحلی بود.
وی یکی از برنامه های انجمن را برگزاری همایش بین المللی مهندسی سواحل و بنادر در کشورهای در حال توسعه عنوان کرد: بر اساس پیشنهاد نماینده ایران در مجمع عمومی سالیانه انجمن در سال ۲۰۱۶ و پس از رای گیری در مورد میزبانی دهمین دوره همایش در سال ۲۰۲۰ ، اعضا به اتفاق آرا به میزبانی جمهوری اسلامی ایران رای مثبت دادند و پرچم کنفرانس از شهر ریودوژانیرو برزیل به تهران منتقل شد.
الهیار گفت: در این اجلاس پس از بحث و تبادل نظر ،تفاهم نامه فیمابین دفتر مرکزی پیانک (PIANC HQ) ، IOC و LOC به امضای نمایندگان رسید همچنین با توجه به اهمیت "بهبود حمل و نقل آبی و توسعه پایدار سواحل" این موضوع به عنوان محور همایش تعیین شد.
همچنین با توجه به همزمانی برگزاری این همایش با چهاردهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریاییICOPMAS ۲۰۲۰ بعد از بحث و تبادل نظر مقرر شد این دو همایش ادغام و به صورت همزمان از ۱۸الی ۲۲ آبان سال ۱۳۹۹ در مرکز همایش های بین المللی خلیج فارس جزیره کیش برگزار شود که تاثیر بسیاری بر برگزاری هر چه باشکوه تر هر دو رویداد خواهد داشت.
الهیار در مورد منافع برگزاری این همایش برای کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی تنها کشوری است که طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی را به صورت جامع تهیه کرده و در آستانه اجرا قرار داده است. 
وی افزود: عضویت ایران در این انجمن و برگزاری همایش مذکور فرصتی ایده آل برای ارائه توانمندی های علمی متخصصین داخلی کشور در عرصه بین المللی بوده و به اشتراک گذاری آخرین دستاوردها و جدیدترین روش ها در زمینه زیرساخت های حمل و نقل آبی امری حیاتی به شمار می رود.
گیرت فان کاپلن، دبیر کل انجمن پیانک نیز در این نشست، هدف اصلی این همایش را استفاده از تخصص های مختلف جهان به ویژه کشور های در حال توسعه برشمرد و حضور نمایندگان انجمن در ایران را مایه افتخار انجمن جهانی زیر ساخت های حمل و نقل آبی دانست و ابراز امیدواری کرد: بتوان از این فرصت برای تحقق اهداف همایش استفاده کرد.
وی افزود: ایران با توجه به ظرفیت علمی متخصصان این کشور موقعیت مناسبی برای برگزاری این همایش دارد و جزیره کیش با توجه مجاورت با خلیج فارس و امکانات ایده آل موجود، مناسب ترین گزینه برای میزبانی است.
شایان ذکر است انجمن جهانی زیر ساخت های حمل و نقل آبی (PIANC) با بیش از ۱۳۰ سال قدمت معتبرترین انجمن مهندسی دریایی جهان است و به عنوان مهم ترین مرجع علمی در زمینه های مختلف مربوط به زیرساخت های حمل و نقل آبی از جمله موضوعات مهندسی دریایی ، طراحی سازه های بندری و دریایی، محیط زیست، ناوبری دریایی و رودخانه ای ، ناوبری تفریحی‌فعالیت می کند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار