معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار مانا بیان داشت: هم اکنون توجه به توسعه گردشگری دریایی در سواحل کشور به عنوان یکی از اولویت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته است.
ناصر امیرزاده بیان داشت: سایر ارگان های مرتبط با دریا از جمله سازمان بنادر و دریانوردی ، سازمان شیلات و سازمان محیط زیست نیز در این راستا با سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری همکاری های لازم را دارند.
وی به علاقه مندی بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی طی سالهای اخیر برای ورود به صنعت توریسم دریایی و سرمایه گذاری در این بخش اشاره کرد و گفت: اما سرمایه گذاری در بخش سواحل و دریا دارای موانعی است که کار را برای بخش خصوصی سخت کرده است.
وی خاطرنشان ساخت: به همین منظور قصد داریم با برگزاری همایش تخصصی گردشگری دریایی و گردهمایی دست اندرکاران این بخش، راهکارهای مواجه با این موانع در بخش صنعت توریسم دریایی را مورد بحث و بررسی بیشتر قرار دهیم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، نخستین همایش تخصصی گردشگری دریایی کشور، آذر ماه امسال در شهرستان عسلویه برگزار خواهد شد.
وی اذعان داشت: این همایش از سوی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و با مشارکت شرکت عملیات غیرصنعتی پتروشیمی پازارگاد برگزار می شود.
به گفته امیرزاده، مدیر عامل شرکت عملیات غیرصنعتی پتروشیمی پازارگاد یکی از فعالان بخش خصوصی در عرصه توریسم دریایی و ساحلی محسوب می شود که اواخر سال جاری یک مجتمع تفریحی – توریستی مدرن را در ساحل شیرین نو عسلویه به بهره برداری رساند.
این مقام مسئول در استان بوشهر یادآور شد: در این همایش تخصصی گردشگری دریایی، مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان محیط زیست و سایر دستگاه های مرتبط با گردشگری دریایی حضور خواهند داشت.
وی اظهار کرد: در این همایش دو روزه با برگزاری نشست های تخصصی ضمن معرفی ظرفیت های توریسم دریایی و پتانسیل های این بخش، راهکارهای توسعه هر چه سریعتر توریسم دریایی مورد بحث و بررسی کارشناسان بخش دولتی و خصوصی قرار خواهد گرفت.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر ادامه داد: تعیین ضوابط و قوانین لازم برای ورود به سواحل و دریا در راستای ایجاد امکانات و تاسیسات گردشگری از اهمیت زیادی برخوردار است که امیدواریم در نخستین همایش تخصصی گردشگری دریایی بتوانیم مقدمات این مهم را فراهم کنیم.
وی اذعان داشت: هر چند متولی اصلی گردشگری دریایی کشور سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری است اما در عمل برای صدور مجوز به سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد امکانات و تاسیسات مرتبط با توریسم دریایی و ساحلی با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
به گفته امیرزاده برای سرمایه گذاری در دریا و سواحل، هنوز قوانین و مقررات خاص وجود ندارد که همین امر به مهمترین مشکل بر سر راه توسعه توریسم دریایی تبدیل شده است.
وی خاطرنشان ساخت: استان بوشهر به تنهایی در میان سایر استان های ساحلی کشور از پتانسیل بسیار بالایی برای رونق گردشگری دریایی برخوردار است.
این مقام مسئول در استان بوشهر به وجود شهرستان عسلویه به عنوان مستعد ترین نقطه ساحلی استان برای ایجاد امکانات گردشگری دریایی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با برنامه ریزیهای در حال انجام در آینده ای نه چندان دور شاهد توسعه توریسم دریایی در بوشهر و کشور باشیم.
وی تاکید کرد: تحقق این امر مستلزم حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد امکانات گردشگری دریایی و ساحلی مطابق با استانداردهای روز دنیا است که به زودی این شرایط فراهم خواهد شد.