به گزارش مانا مهدی شفیعی فرافزود: موضوع دیگری که ما در سواحل مکران در دست اقدام داریم، انجام هیدروگرافی سواحل مکران است زیرا عملیات هیدروگرافی انجام شده مربوط به دهه 70 میلادی توسط نیروی دریایی ارتش بریتانیا با خروجی یک صد هزارم مقیاس توسط سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح چاپ شده است در نتیجه برای دستیابی به اطلاعات قابل اطمینان و طراحی سازه های ساحلی و فراساحلی، تهیه عمق یابی، تهیه نقشه های هیدورگرافی سواحل برای ناوبری، پایش خط ساحل، کاربرد تغییرات عمق در جانمایی بنادر، کنترل کانالهای دسترسی بنادر تجاری و استخراج اطلاعات برای تدوین برنامه لایروبی از دلایل ضرورت انجام عملیات هیدروگرافی جدید بوده است.
مدیر پروژه طرح مطالعات پایش سواحل مکران تاکید کرد: این پروژه جزو پروژه های مطالعات پایه ای دریایی کشوراست که متولی آن سازمان بنادر و دریانوردی است.
شفیعی فر گفت: مدت زمان پروژه دو سال و در طول این دو سال اندازه گیری های سواحل به صورت میدانی است.
وی ضرورت این امر را شناحت پدیده های دریایی برای فعالیت های مطالعاتی و مهندسی که در آینده برای توسعه منطقه انجام خواهد داشت ذکر کرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: طرح پایش سواحل ایران قرار است در هفت فاز اجرایی شود که تاکنون پنج فاز آن انجام شده و فاز ششم در منطقه سواحل مکران در حال انجام است.
وی گفت: محدوده مطالعاتی فاز اول محدوده خلیج چابهار چیزی در حدود 100 کیلومتر از خطوط ساحلی، فاز دوم محدوده خلیج نایبند تا بندر دیر، فاز سوم سواحل استان هرمزگان، فاز پنجم محدوده استانهای شمالی کشور و فاز ششم محدوده سواحل مکران و فاز هفتم در استان خوزستان است.