۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴

برنامه جامعی برای گردشگری دریایی کشور وجود ندارد

هم اکنون اقداماتی در بخش گردشگری دریایی در حال شکل گیری است که هیچ برنامه جامعی برای آن وجود ندارد، بخشی از این اقدامات حتی نتایج منفی و تخریب سواحل را به دنبال دارد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۸۹۱۰
برنامه جامعی برای گردشگری دریایی کشور وجود ندارد
مدیر عامل شرکت کیش، پارس، مارین در گفتگو با خبرنگار مانا با طرح این سئوال که چه کسی باید به موضوع گردشگری دریایی توجه کند، گفت: سازمان مناطق آزاد در این راستا تلاش می کنند، سازمان بنادر و دریانوردی با وجود بی ارتباط بودن به موضوع گردشگری تلاش می کند حتی نیروی دریابانی ایران برای توسعه این صنعت تلاش می کند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این راستا اقداماتی انجام می دهد اما چگونه است که سازمان متولی اصلی گردشگری کشور نسبت به گردشگری دریایی بی تفاوت است؟
این فعال بخش خصوصی در امر گردشگری دریایی یادآور شد: هر کسی که به موضوع گردشگری دریایی نزدیک شده، درک کرده است که چگونه این صنعت می تواند نه تنها گردشگری صنعت گردشگری دریایی بلکه صنایع دریایی اقتصاد مناطق ساحلی را متحول سازد.
به گفته حمید سلیمانی مقام، عملکرد سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری طی سالهای گذشته در خصوص گردشگری دریایی نشان می دهد که مدیریت کلان این سازمان درک درستی از گردشگری دریایی ندارند و دست مدیران و کارشناسان این سازمان که می دانند برای توسعه گردشگری دریایی چه کار باید کنند، بسته است.                                         
وی ادامه داد: سال های گذشته به ویژه در دولت قبلی تلاش کردیم تا نظر سازمان هایی که به نوعی به این صنعت مرتبط هستند را جلب کنیم، همه سازمان قدم هایی برداشتند اما امروز سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری از قدم هایی که در گذشته به منظور ایجاد صنعت گردشگری دریایی برداشته بود، عقب نشینی کرده است.
مدیرعامل شرکت کیش،پارس، مارین در ادامه انتقاد خود از بی توجهی های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مبحث گردشگری دریایی کشور یادآور شد: حتی سازمان شیلات ایران به گردشگری دریایی توجه کرده است و آمادگی همکاری با این صنعت را دارد و فضاهای بسیار خوبی برای ایجاد و توسعه گردشگری دریایی باز کرده است اما سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری هیچ گاه گوشه چشمی به این موضوع نشان نداده است.
به گفته این سرمایه گذار بخش خصوصی در امر گردشگری دریایی، شهرداری ها ساحل سازی می کنند و این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری تنها به عنوان تماشاچی عمل می کند، حتی اطلاعات علمی و فنی کسب نمی کند که برای ساحل سازی های استاندارد در اختیار شهرداری های شهرستان های ساحلی قرار دهد.                                                 
سلیمانی مقام افزود: سازمان های جدیدی همچون عمران سواحل و وزارت ورزش و جوانان در امر گردشگری دریایی دخالت می کنند اما سازمان اصلی که نام گردشگری را یدک می کشد خود را از این موضوع مهم صنعت توریسم کنار کشیده است.                              
وی در ادامه گفت: هم اکنون اقداماتی در بخش گردشگری دریایی در حال شکل گیری است که هیچ برنامه جامعی برای آن وجود ندارد، بخشی از این اقدامات حتی نتایج منفی و تخریب سواحل را به دنبال دارد.                                              
به گفته وی، بودجه هایی که می تواند به جهت عمران سواحل هدایت و متمرکز شوند، هدر می رود و دوباره کاری ها حاصل عدم مدیریت متمرکز است.
این فعال بخش خصوصی در امر گردشگری دریایی یادآور شد: همه سازمان های مرتبط خود را مسئول این مدیریت نمی دانند و شاید سازمان میراث هم بهانه ای داشته باشد که خود را مسئول این مدیریت نداند اما این بهانه ها نمی تواند از افتخارات این سازمان باشد و او را از این نابسامانی ها مبرا کند.
وی متذکر شد: امروز دیگر شرایط بسیار عوض شده است و شاید بهتر باشد به جای معاون رئیس جمهور، شخص رئیس جمهور برای صنعت گردشگری دریایی تصمیم گیری کند.
برچسب ها: گردشگری دریایی
ارسال نظرات
آخرین اخبار