اقتصاد اقیانوسی شامل طیف وسیعی از صنایع مانند ماهیگیری، انرژی دریایی، استخراج مواد معدنی، کشتیرانی و گردشگری ساحلی است. براساس برآوردها ۱.۵ تریلیون دلار ارزش افزوده جهانی دارد و حدود ۳۱ میلیون شغل ایجاد میکند که انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ حجم آن دو برابر شود. صنایع مبتنی بر اقیانوس توسط مجموعهای از داراییهای دریایی، شامل اکوسیستمهای ساحلی، منابع دریایی، گونهها و زیستگاهها از سواحل تا اعماق دریا پشتیبانی میشوند. اما برخورد استثمارگونه انسانها با اقیانوس، سرمایههای دریایی را با سرعتی بیسابقه نابود میکند. در نتیجه با کاهش ارزش این سرمایه، پایداری اقتصاد اقیانوسی و مردم وابسته به آن را تضعیف میکند. با این وجود، نادیده گرفتن این خسارات ادامه دارد.
رئیس اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از عدم سفیدشدگی مرجانها در خلیج فارس و دریای عمان طی سال جاری خبر داد و گفت: دلیل این امر به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی حاکم بر منطقه بوده است.
معاون دریایی محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: متأسفانه شاهد افزایش مرگ و میر لاکپشتهای دریایی هستیم.
سی و هشتمین نشست کمیته اجرایی راپمی (کنوانسیون حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان) با محوریت حفاظت از اکوسیستمهای دریایی خلیج فارس و دریای عمان در کویت با حضور کشورهای عضو برگزار میشود.
نشست تخصصی کاهش انتشار گازهای گلخانهای در صنعت کشتیرانی از سوی معاونت وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری هشتم اسفند برگزار میشود.
رئیس گروه اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در راستای احیای مرجانهای جزایر خارگ و خارگو، ۲۰ هزار قلمه مرجان در آبهای ساحلی اطراف این جزایر کاشته شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان از اجرای ویژهبرنامههای روز جهانی تالابها در جهانشهر تالابی بندر خمیر، با همکاری جوامع محلی تالابنشین خبر داد.
فرمانده یگان ادارهکل حفاظت از محیط زیست استان هرمزگان گفت: برخورد قانونی با آزاردهندگان لاکپشت دریایی در جزیره قشم در حال پیگیری است.
در سالهای اخیر، چالشهای زیست محیطی قزاقستان آشکارتر شده است. رودخانهها در حال خشک شدن و مناطق درگیر خشکسالی در حال گسترش هستند و همچنین، سطح آب در دریاچههای بزرگ کاهش مییابد. این رویدادها پیامدهای جهانی تغییرات آب و هوایی را که توسط فعالیتهای انسانی تشدید میشود، نمایان میکند. اما در میان این روندهای نگرانکننده، بارقهای از امید ظاهر شده و دریاچه آرال که زمانی نماد یکی از بزرگترین بلایای زیستمحیطی قرن بیستم بود، نشانههایی از بهبود را نشان میدهد.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از انجام مطالعات پهنهبندی با اولویت تأسیسات نمک زدایی از آب دریا در خط ساحلی خلیج فارس و دریای عمان در استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان با هدف دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حفاظت از مناطق حساس و زیستگاههای ساحلی_ دریایی خبر داد.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: چالشهای محیط زیست دریایی کشور و اقدامات و تکالیف دستگاههای همکار در قالب برنامه اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی در چهار کارگروه تغییرات اقلیمی، کارگروه آموزش و مشارکتها، کارگروه آلودگی و کارگروه تنوع زیستی احصاء شده است.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: با توجه به اینکه هر یک از مناطق آزاد، برنامه جامع مخصوص خود را دارند، لذا از مناطق آزاد خواستیم زودتر برنامه جامع را تدوین کنند تا بتوانیم با توجه به برنامه جامع مناطق آزاد چالشهای محیط زیستی این مناطق را مرتفع کنیم.