روز جهانی کار و کارگر گرامی باد

      
۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶

احیای صید در خلیج گرگان با ساخت بندر صیادی در دهانه گرگانرود

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران از ساخت بندر صیادی خواجه نفس در دهانه گرگانرود در سه فاز بازگشایی موقت ورودی بسته شده گرگانرود به دریا، احداث حوضچه و ایجاد موج شکن سنگی برای جلوگیری از  رسوب و محافظت از موج خبر داد و گفت: این پروژه با  هدف  پشتیبانی از مزارع پرورش ماهی در دریا، خدمات رسانی به شناور‌های صیادان پره و یگان حفاظت از منابع آبزی منطقه در حال انجام است.
کد خبر: ۹۶۶۶۳

احیای صید در خلیج گرگان با ساخت بندر صیادی در دهانه گرگانرود

مصطفی بهشتیان در گفتگو با خبرنگار مانا یکی از مشکلات اصلی در بنادر ماهیگیری دریای خزر را پدیده پسروی آب دریای عنوان کرد و گفت: روند افزایشی پسروی آب دریای خزر هم اکنون به گونه‌ای است که در کنار عامل موقعیت مکانی این بنادر که بیشتر آنها در مجاورت رودخانه یا کانال طبیعی قرار دارند؛ لایروبی بنادر ماهیگیری، جوابگوی نیاز ناوگان صیادی نیست.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، ادامه داد: امکان تردد شناورهای صیادی در بنادر ماهیگیری با بهره‌گیری از لایروبی کانال‌ها امکان پذیر است که لایروبی باید به صورت مستمر در حال انجام باشد.

به گفته وی، پس از هر بار لایروبی در مدت کمی به دلیل کاهش تراز سطح آب و رسوب‌گذاری‌، تردد و پهلوگیری شناورها با مشکل مواجه می‌شود و  اعتبار کافی برای لایروبی مستمر این بنادر در اختیار سازمان شیلات ایران قرار داده نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه هم اکنون صیادان استان گلستان به دلیل خشک شدن بخش اعظم خیلج گرگان با بیشترین مشکلات صیادی در نوار ساحلی دریای خزر مواجه هستند، اذعان داشت: باید هر چه سریعتر اقدامات مؤثری جهت رفع برخی مشکلات منطقه در بخش صیادی صورت گیرد.

بهشتیان تصریح کرد: در استان گلستان به رغم اینکه صید کیلکا به خاطر نبود صیدگاه این گونه آبزی صورت نمی‌گیرد ولی سازمان شیلات ایران یک پروژه بندری را در منطقه صیادی خواجه نفس در دهانه گرگانرود آغاز کرده است که هدف آن پشتیبانی از مزارع پرورش ماهی در دریا، خدمات‌رسانی به شناورهای صیادان پره و یگان حفاظت از منابع آبزی منطقه است.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، اذعان داشت: این پروژه در سه فاز بازگشایی موقت ورودی بسته شده گرگانرود به دریا‌، احداث حوضچه و ایجاد موج شکن سنگی برای جلوگیری از  رسوب و محافظت از موج  در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی فاز اول و دوم پروژه احداث بندر صیادی خواجه نفس تا حدود زیادی انجام شده است، خاطرنشان ساخت: فاز احداث موج شکن نیاز به اخذ مجوزهای لازم در منطقه و تامین اعتبار دارد که تاکنون محقق نشده است.

به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، در صورت اجرای کامل این پروژه شیلاتی، تولید آبزیان از محل پرورش ماهی در قفس در این منطقه آغاز خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت: با توجه به نياز شديد احياي خليج گرگان جهت تسهيل در فعاليت‌هاي صيادی، سازمان شيلات ايران اقدام به لايروبی دو كيلومتر از گرگان رود منتهی به خليج گرگان كرده است.

معاون صيد و بنادر ماهيگيری سازمان شيلات، تاكيد كرد: اين اقدام به طور جداگانه از اقدامات ملی كه توسط كميته نجات خليج گرگان و تالاب ميانكاله در حال انجام است، به منظور كمك ضروري به صيادان استان گلستان توسط سازمان شيلات انجام می‌شود.

اين مقام مسئول در سازمان شيلات ايران، تاكيد كرد: با اجرايي شدن اين پروژه علاوه بر امكان تردد قايق‌هاي صيادي در خليج گرگان، شرايط مناسب براي فعاليت حفاظت از منابع و پشتيباني پرورش ماهيان دريايي در قفس استان گلستان نيز فراهم خواهد شد.

معاون صيد و بنادر ماهيگيري سازمان شيلات، پروژه لايروبي گرگان‌رود را اقدام مهم سازمان شيلات در راستاي حمايت فعاليت‌هاي صيادي عنوان كرد.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار