روز جهانی کار و کارگر گرامی باد

      
۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۴

سند ملی کاربرد جلبک و گیاهان آبزی تهیه می شود

تدوین سند ملی کاربرد جلبک ها و گیاهان آبزی مشتمل بر شش اصل با همکاری موسسات تحقیقاتی و پژهشکده های مرتبط به زودی تدوین خواهد شد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۸۶۳۱
سند ملی کاربرد جلبک و گیاهان آبزی تهیه می شودرئیس موسسه علوم تحقیقاتی شیلات کشور در گفتگو با خبرنگار مانا از تشکیل نخستین جلسه کارگروه جلبک و گیاهان آبزی در اواخر هفته گذشته در محل این موسسه خبر داد و گفت: در نظر داریم در راستای بهره برداری و تکثیر جلبک ها و گیاهان آبزی کشور در آبهای شیرین، دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس با کمک موسسات مختلف اقدامات موثری انجام دهیم.                                                   
دکتر محمد پورکاظمی تاکید کرد: در منابع آبی کشور صدها گونه انواع جلبک و گیاهان آبزی وجود دارد که متاسفانه هنوز شناسایی نشده اند.
وی بر نقش بسیار موثر جلبک‌ها و گیاهان آبزی در تأمین غذا و تولید دارو، فرآورده‌های بهداشتی ، پایداری محیط زیست ، تولید سوخت‌های بیولوژیکی، تصفیه آلودگی‌ها و دهها کاربرد متنوع دیگر تاکید کرد.                                                             
وی با بیان اینکه تاکنون از این ظرفیت ها مهم دریایی در کشور بهره برداری نشده است، خاطرنشان ساخت: در راستای بهره برداری و تکثیر جلبک ها و گیاهان دریایی می توانیم از ظرفیت ها و تخصص های موسسات مختلف در وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه ها و بخش خصوصی نهایت بهره را ببریم.
رئیس موسسه علوم تحقیقاتی شیلات کشور بیان کرد: اساسی ترین اقدام در همین راستا تهیه سند ملی کاربرد جلبک ها و گیاهان آبزی مشتمل بر چندین برنامه کلان راهبردی خواهد بود.                                                                                                            
وی اذعان داشت: این سند مشتمل بر شش اصل تشکیل بانک اطلاعات جلبک و گیاهان آبزی ،برنامه راهبردی تولید غذا، برنامه راهبردی تولید فرآورده های دارویی، آرایشی و بهداشتی ،برنامه راهبردی تولید برای مصارف در دام و طیور و آبزیان و کودهای کشاورزی، برنامه راهبردی تولید برای سوخت و صنایع و برنامه راهبردی پایش و پایداری محیط زیست است.                                      
دکتر پورکاظمی خاطرنشان ساخت: با تعیین مجری برای هریک از برنامه ها و تعیین اعضای کمیته توسط مجری متشکل از صاحب نظران، متخصصین زیربط از دانشگاهها و بخش خصوصی این سند ملی تدوین و برنامه ریزی شد.
وی در ادامه گفته های خود تاکید کرد: در صورت حمایت جدی دولت از این طرح کلان می توانیم با بهره برداری و تکثیر جلبک ها و گیاهان آبزی به تولیدات بسیاری به ویژه در زمینه دارویی و بهداشتی از طریق جلبک ها دست یابیم.
دکتر پورکاظمی عنوان کرد: به همین دلیل تکثیر و بهره برداری جلبک ها و گیاهان آبزی در دستور کار برنامه ششم توسعه قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه صادرات جلبک ها و گیاهان آبزی می تواند درآمد بسیار هنگفتی برای کشور به همراه داشته باشد، اظهار داشت: هم اکنون در کشورهای پیشرفته فقط سالانه بین 450 تا 500 دلار درآمد از طریق صادرات مواد دارویی و بهداشتی- آرایشی تولید شده به وسیله جلبک ها و گیاهان آبزی، به دست می آید.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور خاطرنشان ساخت: در کشورهای جنوب شرقی آسیا و اندونزی تولید محصولات مختلف با استفاده از جلبک های دریایی به حدی است که برای 300 هزار نفر در این زمینه اشتغال ایجاد کرده است.
وی اذعان داشت: کشور ما نیز این قابلیت را دارد که با بهره برداری از این منابع با ارزش، درآمد بسیار خوبی را عاید کشور کند.
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آب شیرین، خشکسالی و تغییر اقلیم حیات بشری به نقش جلبک ها و گیاهان آبزی پی برده است.
به گفته پورکاظمی، گیاهان آبزی چندین برابر جنگلها برای حیات زمین اکسیژن تولید می کنند و از ارزش زیست محیطی بسیار بالایی برخوردارند.
برچسب ها: آبزی‌پروری
ارسال نظرات
آخرین اخبار