۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲

صید تن ماهیان در آبهای اقیانوس هند آغاز شد

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران از آغاز صید تن ماهیان در آبهای اقیانوس هند توسط صیادان ایرانی و 800 فروند لنج صیادی خبر داد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۶۸۷۳۵
صید تن ماهیان در آبهای اقیانوس هند آغاز شد
مختار آخوندی به خبرنگار مانا گفت: صید تن ماهیان در آبهای فراساحلی در اقیانوس هند توسط صیادان ایرانی آغاز شده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران بیان کرد: برخی شناورها به سمت آبهای فراساحلی حرکت کرده اند و مابقی نیز در حال تجهیز شناورهای خود هستند.                                                 
وی با بیان اینکه حدود شش هزار فروند لنج از اواسط شهریور تا اواخر خرداد ماه به صید تن ماهیان و شبه تن ماهیان می پردازند، بیان کرد: از این تعداد شناور، 800 فروند برای صید عازم آبهای فراساحلی در اقیانوس هند می شوند.
وی خاطر نشان ساخت: سالانه در مجموع یک میلیون و 800 هزار تن انواع تن ماهیان از اقیانوس هند صید می شود که از این میزان یک میلیون و 100 تن به صید در غرب اقیانوس هند اختصاص دارد.
آخوندی بیان کرد: این آمار حاکی از افزایش میزان ذخایر تن ماهیان در غرب اقیانوس هند است که باعث می شود میزان صید به طور چشمگیری در این قسمت افزایش یابد.                                                                          
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، سهم جمهوری اسلامی ایران از میزان صید تن ماهیان اقیانوس هند سالانه 250 هزار تن است که در سال 94 120 هزار تن انواع تن ماهیان از آبهای فراساحلی صید شد.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران اظهار کرد: از 250 هزار تن، ماهی صید شده در آبهای فراساحلی، 30 درصد آن صید ضمنی یعنی گونه هایی غیر از تن ماهیان است.
وی یادآور شد: پیش بینی می شود صید تن ماهیان و شبه تن ماهیان در آبهای فراساحلی توسط صیادان ایرانی امسال به 280 هزار تن برسد.
وی دلیل این امر را افزایش تجربه صیادان نسبت به صید در آبهای فراساحلی و ارتقای تجهیزات شناورها و بازسازی اعلام کرد.
آخوندی ادامه داد: همچنین پس از برجام و افزایش روابط ایران با سایر کشورهای اطراف اقیانوس هند، موفق به انجام رایزنی ها با برخی کشورها برای صدور مجوز ورود شناورهای صیادی ایرانی به آبهای آنها جهت صید بیشتر شده ایم.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، مجموع صید تن ماهیان ایران در کل اقیانوس هند دارای رتبه دوم و در غرب اقیانوس هند رتبه نخست را داراست.
صید تن ماهیان، 40 درصد کل صید کشور را تشکیل می دهد
وی اذعان داشت: صید تن ماهیان در مجموع 40 درصد کل صید سالانه کشور را تشکیل می دهد و از این جهت صید این گونه ماهیان از جایگاه ویژه ای در صنعت شیلات برخوردار است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران اذعان داشت: 57 درصد صید تن ماهیان توسط صیادان استان سیستان و بلوچستان، 33 درصد توسط صیادان استان هرمزگان و 10 درصد مابقی توسط صیادان استان های خوزستان و بوشهر صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: صیادان استان سیستان و بلوچستان و بخشی از صیادان استان هرمزگان که دارای شناورهای مناسب هستند جهت صید فراساحلی به آبهای اقیانوس هند اعزام می شوند و مابقی صیادان در آبهای داخلی به صید این گونه ماهیان می پردازند.
وی در ادامه گفته های خود تاکید کرد: همچنین باید گفت از مجموع صید تن ماهیان و شبه تن ماهیان، 51 درصد صید مربوط به صید این گونه ماهیان در آبهای اقیانوس هند است و 49 درصد دیگر نیز در آبهای خلیج فارس و دریای عمان صید می شود.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران بیان داشت: بیش از 60 هزار صیاد در استان های جنوبی در طول سال به صید انواع تن ماهیان و شبه تن ماهیان اشتغال دارند.
آخوندی اظهار امیدواری کرد: با افزایش ذخایر گونه های تن ماهی در اقیانوس هند، سال به سال شاهد افزایش صید این گونه با ارزش توسط صیادان ایرانی باشیم.
برچسب ها: صید آبزیان
ارسال نظرات
آخرین اخبار