۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۳

رکاب زنی از آستارا تا بندر ترکمن

به مناسبت بزرگداشت روز جهانی خزر و با شعار حفاظت از فک خزری، سفیر دوستدار طبیعت نوار ساحلی خزر از آستارا تا بندر ترکمن را طی پانزده روز رکاب زنی خواهد کرد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۵۵۵۱
رکاب زنی از آستارا تا بندر ترکمن

ایرج روغنچی، فعال بخش خصوصی در امر محیط زیست وسفیر دوستدار طبیعت در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: هفتمین طرح ملی محیط زیستی خود را به مناسب روز جهانی دریای خزر و با شعار حفاظت از فک خزری در تاریخ بیست و یکم مرداد ماه آغاز خواهد کرد.
وی گفت: در این طرح ملی محیط زیستی رکاب زنی با دوچرخه را از بندر آستارا در طول نوار ساحلی دریای خزر آغاز خواهد کرد.
سفیر دوستدار طبیعت در ادامه تصریح کرد: این طرح که حداکثر 15 روز به طول خواهد انجامید در نهایت در بندر ترکمن به اتمام خواهد رسید.
این فعال بخش خصوصی در امر محیط زیست خاطرنشان کرد: طی این سفر در چهار ایستگاه کارگاه آموزشی حفاظت از فک خزری برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: بر این اساس بنادر صیادی آستارا، انزلی، بابلسر و بندر ترکمن مکان هایی است که این کارگاه آموزشی برگزار می شود.
روغنچی تاکید کرد: در این کارگاه های آموزشی علاوه بر صیادان، جوامع محلی علاقه مند نیز می توانند حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور برگزاری این طرح ملی محیط زیستی که با شعار حفاظت از فک خزری اجرا می شود، هماهنگی های لازم با معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان شیلات ایران و مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری صورت گرفته است.
این فعال بخش خصوصی در امر حفاظت از محیط زیست همچنین از همکاری خانم دکتر" لنی هارت" رئیس مرکز تحقیقات فک هلند برای اجرایی شدن این پروژه خبر داد.
روغنچی یادآور شد: همچنین این طرح محیط زیستی مورد حمایت فدراسیون دوچرخه سواری و شبکه ورزش قرار گرفته است.
سفیر دوستدار طبیعت گفت: از آنجا که فک خزری هم اکنون به عنوان یکی از مهمترین گونه های جانوری در معرض خطر انقراض دریای خزر معرفی شده است، لذا شعار این اقدام محیط زیستی خود را " حفاظت از فک خزری" تعیین کردم.
این فعال بخش خصوصی در امر حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه رکاب زنی از آستارا تا بندر ترکمن، هفتمین طرح محیط زیستی وی به شمار می رود خاطرنشان کرد: دراجرای طرح ملی اول با نام از البرز تا خلیج فارس در خرداد ماه 1391 که به حمایت از قله با شکوه دماوند در بالا دست ترین بخش شمال کشور و نیز آبهای نیلگون خلیج فارس که در جنوب ایران قرار دارد با رکاب زدن پیوندی میان این دو برقرار شد تا شاید توجه همگان به این دورهای گران سنگ بیش از پیش جلب شده و فرهنگ شناخت آن تقویت شود.
به گفته وی، در طرح ملی دوم با در نظر گرفتن ارزش های سرزمینمان و حمایت از این میراثهای گران بها و ارزشمند بر آن شدم تا بار دیگر بر این سرزمین ارج نهاده شود که این امر از شرق ایران، مشهد مقدس به عنوان پایتخت معنوی و با رکاب زدن از کویر سخت و خشن لوت با مسافت حدود 600 کیلومتر فقط کویر تا خلیج همیشه فارس را در سوم فروردین 1392 رکاب زدم.
روغنچی خاطرنشان کرد: نظر به رسانه ای شدن و درخشش در خور توجه در رسانه ملی در نهایت توسط سازمان محیط زیست کل کشور به مناسبت هفته جهانی زمین پاک دعوت به همکاری شدم.
وی ادامه داد: از این رو پس از منصوب شدن به سفیر دوستار طبیعت مقرر شد تا با ارائه طرحی اقدام به رکاب زدن در راستای شعار سال یعنی : آب پاک، خاک پاک، انسان سالم را داشته باشم.
این فعال بخش خصوصی در امر حفاظت از محیط زیست تاکید کرد: لذا در طرح سوم ملی از شهرستان بافت استان کرمان به عنوان پاک ترین شهر ایران از نگاه سازمان بهداشت جهانی تا تبریز به عنوان زیباترین و توسعه یافته ترین شهر ایران از نگاه سازمان جهانی یونسکو را با مسافت 2000 کیلومتر و با گذر از 9 استان را با شعار آب پاک، خاک پاک، انسان سالم رکاب زدم.
روغنچی بیان کرد: در دولت یازدهم، پس از حضور دکتر ابتکار ریاست سازمان محیط زیست در استان البرز و پس دعوت اینجانب در آن نشست خبری، ضمن معرفی اینجانب و اشاره به طرح خود مقرر شد تا در اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با روز زمین پاک طرح بین المللی خود را آغاز کنم.
وی تصریح کرد: بنابراین طرح چهارم بین المللی اینجانب با شعار یک دریا و پنج ملت دوست با گذر ازپنج کشور حاشیه دریای کاسپین از جمله جمهوری آذربایجان، روسیه، قزاقستان،ترکمنستان و ایران از مقابل اداره کل محیط زیست استان البرز آغاز و پس از گذر از سختی ها و دشواری های فراوان ضمن ثبت رسمی و رسانه ای کردن این حرکت مهم به نام کشور ایران به ثبت رسانم.
وی طرح پنجم ملی خود را پیمایش ساحل خزر عنوان کرد و گفت: پیاده روی از ساحل دریای کاسپین از تاریخ بیست و یکم مرداد ماه سال گذشته از آستارا تا آشوراده با شعار مسیر سبز ساحل پاک انجام شد.
وی اذعان داشت: طرح ششم ملی نیز با شعار "خلیج فارس گنجینه جاودانی" به ثبت رسیده است که که بر اساس دستور معاونت دریایی حفاظت محیط زیست سازمان کل کشور مقرر شد به منظور حفظ گونه های زیست دریایی در حال انقراض از اروند رود تا تنگه هرمز را رکاب زنم.
روغنچی تاکید کرد: این امر از 29 بهمن ماه 1393 از آبادان موزه محیط زیست تالاب شادگان با حضور معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر کل محیط زیست دریای سازمان و نیز مدیر کل محیط زیست اداره کل استان خوزستان و دیگر مسئولین آغاز و با طی ن 2000 کیلومتر پس از 18 روز به هرمزگان رسیدم.
سفیر دوستدار طبیعت در پایان گفت: طرح هفتم ملی رکاب زنی از شهرستان مرزی آستارا تا بندر ترکمن به مناسبت روز ملی دریای کاسپین نیز در تاریخ بیست و یکم مرداد ماه به منظور حفظ ارزش های این هدیه گرانبها و با شعار حمایت از فک خزری انجام خواهد شد.

برچسب ها: خزر
ارسال نظرات
آخرین اخبار