تهیه سند توسعه گردشگری تالاب شادگان در دستور سازمان حفاظت محیط زیست

تهیه سند توسعه گردشگری تالاب شادگان در دستور سازمان حفاظت محیط زیست

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تهیه سند توسعه گردشگری تالاب بین المللی شادگان در دستور کاری سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷
نوسازی ناوگان دریایی کشور در یک برنامه 10 ساله

نوسازی ناوگان دریایی کشور در یک برنامه 10 ساله

معاون محیط زیست دریایی، تالاب ها و سواحل سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت:نوسازی و افزایش ناوگان دریایی در بخش های مختلف تجاری، صیادی و مسافرتی در یک برنامه 10 ساله انجام خواهد شد.
پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
شناگاه‌های بوشهر هر دو هفته یکبار نمونه‌برداری میکروبی می‌شود

شناگاه‌های بوشهر هر دو هفته یکبار نمونه‌برداری میکروبی می‌شود

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه شناگاه‌ها در سواحل استان بوشهر با پرچم تعیین وضعیت می‌شود گفت: شناگاه‌های استان هر دو هفته یکبار مورد نمونه‌برداری و آزمایش میکروبی قرار می‌گیرد.
سه‌شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۲
کنترل برنامه‌ها، راه حفاظت از اکوسیستم دریا
الزامات زیست محیطی توسعه بندر چابهار ؛

کنترل برنامه‌ها، راه حفاظت از اکوسیستم دریا

اسناد توسعه بالادستی حکم می‌کند که در سال‌های آتی، سرمایه‌گذاری در سواحل مکران افزایش یافته و این منطقه به قطب صنعتی و تجاری کشور تبدیل شود. اما نکته مهم آن است که این منطقه به دلیل داشتن غنای زیستی فراوان، آبسنگ‌های مرجانی منحصر به فرد که خاص سواحل چابهار است، گونه‌های تجاری و غیر‌تجاری ماهیان که چرخ زندگی صیادان محلی را می‌چرخاند، جنگل‌های حرا که زمینه توسعه گردشگری و کسب درآمد برای مردم بومی را فراهم می‌کند، از اهمیت خاصی برخوردار است. هرگونه  بی‌توجهی به پتانسیل‌های زیست محیطی و گردشگری منطقه، می‌تواند علاوه بر ایجاد خسارات اقتصادی جبران ناپذیر برای کشور، زمینه نارضایتی صاحبان اصلی این سرزمین را هم فراهم کرده و طرح‌های اقتصادی را با شکست مواجه کند؛ بنابراین به اعتقاد کارشناسان محیط زیست برای آنکه محیط زیست منطقه به خطر نیفتاده و برنامه‌های توسعه در آن به درستی اجرایی شود، لازم است تا علاوه بر توجه بیشتر به مشارکت جامعه محلی، طرح‌های ارزیابی زیست محیطی به دقت برای تمام پروژه‌ها تهیه شود. سپس اجرای برنامه‌های پیش‌بینی شده در طرح‌های ارزیابی، از سوی سازمان محیط زیست کنترل شود تا اجرای هیچ یک از راهکار‌های ارائه شده در طرح‌های ارزیابی از قلم نیفتد. ضمن آنکه برخی پروژه‌های خاص نظیر انتقال مرجان‌ها برای حفاظت از تنوع زیستی سواحل جنوبی کشور در صورت اجرایی شدن، نیاز به انجام رصد‌های چندین ساله دارند که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. با لحاظ کردن موارد یاد شده، کمی از مخاطرات محیط زیستی توسعه در سواحل چابهار کاسته می‌شود و زمینه برای ایجاد اشتغال جامعه محلی هم فراهم خواهد شد.
دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶