مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، خبر داد:

راه اندازی خطوط مسافری دریایی بین المللی به مقاصد دبی و عمان / توسعه گردشگری دریایی در مناطق آزاد کشور

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از توسعه گردشگری دریایی و حمل و نقل مسافر  دریایی در مناطق آزاد کشور خبر داد و گفت: در نظر داریم تا علاوه بر توسعه خطوط دریایی داخلی، خطوط مسافرتی و تفریحی از جزایر کیش و قشم به مقاصد دبی و عمان را راه اندازی کنیم.
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
مدیریت گردشگری و پیامدهای آن در سواحل شمالی ایران

مدیریت گردشگری و پیامدهای آن در سواحل شمالی ایران

 واژه توریسم اولین  بار در سال ۱۸۱۱ در مجله‌ای انگلیسی ورزشی به کار برده شد. در آن زمان این لغت به معنای مسافرت به منظور تماشای آثار تاریخی و بازدید از مناظر طبیعی برای کسب لذت به کار می‌رفت. از نیمه قرن ۱۷ تا نیمه قرن ۱۸ میلادی فعالیت کاروان توریستی به نام گراند تور شکل گرفت. در این تور‌ها افراد طبقه بالای اجتماع و نجیب زادگان برای دیدن آثار باستانی، تفریح، علم آموزی تاریخ و معماری به کشور‌های خاص اعزام می‌شدند. در انگلستان، ملکه الیزابت اول برای تربیت و پرورش نمایندگان خارجی مسافرت‌هایی را برای آن‌ها فراهم کرد. انقلاب صنعتی قدرت ماشین بخار را که در قطار‌ها و کشتی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت، معرفی کرد. تغییرات اجتماعی، موجب تغییر مشاغل و گسترش طبقۀ میانی اجتماع گردید و این طبقه توان بیشتری یافت تا بیشتر به تفریح و مسافرت برود. ایران نیز در دوران حکومت صفویان به عنوان یک کشور مورد توجه جهانگردان قرار گرفت، به طوری‌که  زمان سلطنت شاه عباس اول (مقارن با قرن یازدهم و دوازدهم هجری قمری)  را  می‌توان نقطه آغازی برای جلب توجه گردشگران خارجی به ایران دانست. در این دوره سیاحان و گردشگران مختلفی به ایران سفر کردند. امروره صنعت گردشگری و جهانگردی به عنوان بزرگترین و متنوع‌ترین صنعت در دنیا محسوب می‌شود. بسیاری از کشور‌ها این صنعت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی می‌دانند. این صنعت در سراسر دنیا، به ویژه در کشور‌های در حال توسعه، که شکل‌های دیگر اقتصادی مانند تولید یا استخراج منابع طبیعی به صرفه نیست، بسیار مورد توجه می‌باشد. تحقیقات در مورد کیفیت زندگی، سفر و گردشگری نشان می‌دهد که سفر فواید مثبت مستقیم و غیرمستقیم زیادی دارد، مانند سطوح بالاتر شادی، ارتقای سلامت، افزایش امید به زندگی، افزایش عزت نفس، افزایش سطح رضایت از جنبه‌های مختلف زندگی و به طور کلی رضایت از زندگی.
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
افزایش چشمگیر رشد توریسم کیش در سال جاری

افزایش چشمگیر رشد توریسم کیش در سال جاری

مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از افزایش چشمگیر رشد توریسم جزیره کیش در سال جاری خبر داد.
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
اختصاص بیشترین میزان سفرهای دریایی به قشم/ رونق ترددهای دریایی در اسکله لافت

اختصاص بیشترین میزان سفرهای دریایی به قشم/ رونق ترددهای دریایی در اسکله لافت

مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه بیشترین میزانه سفر‌های دریایی از ابتدای امسال تا کنون به جزیره قشم اختصاص داشته است، گفت:؛ آمار‌ها حاکی از رونق گردشگری در غرب جزیره قشم و افزایش تردد‌های دریایی از اسکله لافت است.
سه‌شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
نمایشگاه نقشه‌های قدیمی خلیج فارس در بندر ماهشهر برگزار شد/برگزاری همایش «روز ملی خلیج فارس از منظر پژوهش‌های مردم‌شناسی»

نمایشگاه نقشه‌های قدیمی خلیج فارس در بندر ماهشهر برگزار شد/برگزاری همایش «روز ملی خلیج فارس از منظر پژوهش‌های مردم‌شناسی»

همایش بزرگداشت «روز ملی خلیج‌فارس از منظر پژوهش‌های مردم‌شناسی» در ماهشهر برگزار و پژوهشگران پژوهشکده مردم‌شناسی در آن به ارائه سخنرانی در خصوص پژوهش‌های میدانی انجام شده در حوزه خلیج‌فارس پرداختند.
دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۸
رویداد تخصصی راویان خلیج‌فارس در موزه ملی ایران برگزار می‌شود

رویداد تخصصی راویان خلیج‌فارس در موزه ملی ایران برگزار می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان گفت: امروز رویداد تخصصی راویان خلیج‌فارس در موزه ملی ایران برگزار می‌شود.
دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۳
جشن بادبادک‌ها و ساخت سازه‌های شنی در ساحل کنارک برگزار شد

جشن بادبادک‌ها و ساخت سازه‌های شنی در ساحل کنارک برگزار شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کنارک از برگزاری جشن بادبادک‌ها و ساخت سازه‌های شنی در ساحل این شهرستان خبر داد.
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
۲۹۴ پروژه توریسم دریایی در دست احداث است / سرمایه گذاری ۴۱ هزار میلیارد تومانی در توریسم دریایی

۲۹۴ پروژه توریسم دریایی در دست احداث است / سرمایه گذاری ۴۱ هزار میلیارد تومانی در توریسم دریایی

مدیر کل سرمایه گذاری، زیرساخت‌ها و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سرمایه‌گذاری ۴۱ هزار میلیارد تومانی جهت ایجاد ۲۹۴ پروژه مرتبط با توریسم دریایی و ساحلی در جنوب و شمال کشور خبر داد.
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳
مرمت معابر و تکمیل کف‌سازی بافت تاریخی بندر کنگ

مرمت معابر و تکمیل کف‌سازی بافت تاریخی بندر کنگ

 مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان از مرمت معابر و تکمیل کف‌سازی بافت تاریخی بندر کنگ خبر داد.
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
نشست «باستان‌شناسی خلیج‌فارس» امروز برگزار می‌شود
همزمان با روز ملی خلیج‌فارس؛

نشست «باستان‌شناسی خلیج‌فارس» امروز برگزار می‌شود

نشست «باستان‌شناسی خلیج‌فارس» همزمان با روز ملی خلیج‌فارس به همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با همکاری سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح برگزار می‌شود.
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با اشاره به مرز دریایی مشترک دو کشور، گفت: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد؛ اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
بکارگیری توان نخبگان در حوزه گردشگری دریایی
استاندار مازندران تأکید کرد:

بکارگیری توان نخبگان در حوزه گردشگری دریایی

استاندار مازندران با اشاره به ظرفیت مغفول مانده حوزه گردشگری دریایی و اهمیت اقتصاد دریامحور از بکارگیری دانش، ایده و توان نخبگان کشور در این زمینه خبر داد.
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۶
احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون 

احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون 

بارندگی‌های اخیر و سیلاب‌هایی که طی روز‌های گذشته به وقوع پیوست جان دوباره‌ای به تالاب بین المللی‌ هامون و منطقه سیستان داده است.
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۸
هفته آینده؛ مزایده مهمترین بنای تاریخی منطقه خلیج فارس

هفته آینده؛ مزایده مهمترین بنای تاریخی منطقه خلیج فارس

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی فرهنگی، گفت: هفته آینده عمارت تاریخی "حاجی" واقع در ساحل بوشهر به عنوان مهمترین بنای تاریخی حاشیه شمالی خلیج فارس جهت تغییر کاربری به مزایده گذشته خواهد شد.
دوشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۴