۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵

آزاد سازی سواحل خزر؛ مهمترین دستاورد محیط زیستی دولت / تمرکز دولت بر نجات دریاچه ارومیه

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آزاد سازی سواحل دریای خزر و در قرار گرفتن آن در اختیار عموم مردم از مهمترین دستاورد‌های محیط زیست دولت جدید طی یک سال گذشته محسوب می‌شود.
کد خبر: ۹۳۷۵۷

آزاد سازی سواحل خزر؛ مهمترین دستاورد محیط زیستی دولت / تمرکز دولت بر نجات دریاچه ارومیه

به گزارش خبرنگار مانا، علی سلاجقه امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با تاکید بر اینکه بر نجات دریاچه ارومیه متمرکز شده ایم، گفت: الان آمادگی برای انتقال ۶٠٠ میلیون متر مکعب آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه وجود دارد، اما هنوز تونل کانی سیب آماده نشده است تا آب منتقل شود؛ از سوی دیگر تصفیه خانه‌های ارومیه و تبریز آماده شده تا ١٠٠ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: از روزی که ستاد احیای دریاچه ارومیه شکل گرفت، متاسفانه اراضی زیر کشت افزایش یافته است که این با رسالت ستاد تناقض دارد.
سلاجقه افزود: بحث بعدی ما با وزارت نیرو است تا حقآبه دریاچه را بدهد، اما مشکلی که در روند آزادسازی حقآبه وجود دارد این است که در روند جاری سازی حقآبه، آب در مسیر منحرف می‌شود و به تالاب نمی‌رسد از این رو در تلاشیم تا راهکار‌هایی ارائه دهیم که حقآبه مستقیم به تالاب برسد و در تلاشیم تا این روند برای تالاب‌های دیگر هم اجرا شود.
وی در ادامه با اشاره به روند تغییر اقلیم که در حال رخ دادن است، گفت: باید خود را با این شرایط سازگار کنیم و روند تغییر کاربری‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مدیریت شود در این بخش وزارت جهاد کشاورزی باید با جدیت ورود کند تا کشت جایگزین صورت گیرد و از تولید محصولات آب‌بر جلوگیری شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: با توجه به اهمیت احیاء و حفظ دریاچه ارومیه، نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهوری ارسال و شرایط دریاچه و لزوم احیای آن‌را در هفت بند تعیین کردیم.
وی همچنین در خصوص استحصال آب ژرف در سیستان و بلوچستان گفت: در زمینه آب‌های ژرف قرار است معاونت علمی و فنّاوری ریاست‌جمهوری به ما گزارش دهد، اما هنوز گزارشی به ما نرسیده و قرار است بر روی سه چاه ژرف که به صورت آزمایشی استحصال می‌شود، مطالعه کنند.
وی افزود: در خصوص فعالیت چاه‌های آب ژرف در سیستان و بلوچستان، تا زمانی که مجوز زیست محیطی نداشته باشد، اجازه فعالیت نخواهیم داد.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفته‌های خود با اشاره به خلف وعده دولت افغانستان مبنی بر تامین آب تالاب هامون، بیان داشت: به همین منظور برای دریافت حقآبه هامون از ظرفیت‌های بین‌المللی استفاده می‌کنیم.
به گفته سلاجقه از آنجا که در افغانستان دولت متمرکزی مستقر نیست از این رو نمی‌توان آن دولت را بازخواست کرد، اما با توجه به اهمیت موضوع مسأله حقآبه تالاب هامون را از طریق وزارت خارجه دنبال می‌کنیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفته‌های خود با اشاره به ضرورت مقابله با فساد در محیط زیست، اذعان داشت: در مقابل مفاسد چه داخل و خارج از سازمان محکم می‌ایستیم و تلاش می‌کنیم محیط زیست به مقوله درجه یک تبدیل شود و قطعاً این اتفاق به زودی رخ خواهد داد. در این زمینه از ظرفیت کمیسیون اصل ۹۰ نیز کمک خواهیم گرفت.
سلاجقه اظهار داشت: متاسفانه در زمینه بودجه به سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی کوچک نگاه شده است، در این زمینه با سازمان برنامه و بودجه جلسات متعددی داشتیم و در بودجه ۱۴۰۲ تمام حقوق سازمان را در بحث بودجه دخالت می‌دهیم.
وی گفت: خوشبختانه امسال بودجه سازمان با دید خوبی ارائه می‌شود و برنامه برای ۱۴۰۲ نیز تا آخر شهریور ماه آماده و به دولت ارائه می‌شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان ساخت: آزاد سازی سواحل دریای خزر و قرار گرفتن آن در اختیار عموم مردم از مهمترین دستاورد‌های محیط زیست دولت جدید طی یک سال گذشته محسوب می‌شود.
سلاجقه همچنین درباره فعالیت کارخانه کانسار خزر گفت: مسأله آلودگی این کارخانه را با جدیت دنبال می‌کنیم در این زمینه با هیچ صنعت آلاینده‌ای شوخی نداریم.
وی تاکید کرد: صنایع مکلفند نسبت به رفع آلایندگی خود در زمان تعیین شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست اقدام کنند در غیر اینصورت دستور توقف فعالیت آن‌ها صادر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه مدیریت پسماند با محوریت سه استان شمالی کشور در حال انجام است، عنوان کرد: در زمینه پسماند‌های عادی که شهرداری‌ها مکلفند مدیریت کنند، اما پسماند‌های دیگری هم هستند که باید دستگاه‌ها در کنار هم آن را مدیریت کنند.
وی تاکید کرد: مدیریت پسماند جزء اولویت‌های دولت سیزدهم است، ستاد مدیریت پسماند سال ٨۶ در سازمان محیط زیست تشکیل شد که تاکنون ٣١ جلسه داشته است این در حالی است که ١۴ جلسه آن در مدت ١١ ماه گذشته برگزار شد.
سلاجقه اظهارداشت: برای پسماند سراوان اقدامات خوبی انجام شد در آن منطقه سال‌ها انباشت زباله داشتیم که ارتفاع آن به ٩٠ متر رسید که قرار است منطقه مدیریت و ایزوله شود تا دیگر نشت شیرابه نداشته باشیم؛ البته برای شمال کشور بحث زباله سوز هم مطرح است.
سلاجقه در ادامه به شرایط سخت کار محیط بانان اشاره کرد و گفت: محیط بانان در سخت‌ترین شرایط کارشان را انجام می‌دهند آن‌ها در مناطقی حضور دارند که حتی نیرو‌های امنیتی حضور ندارند، آن‌ها هم کار خودشان و هم کار امنیت مناطق را انجام می‌دهند.
وی با بیان اینکه هفته گذشته جلسه مناقصه تجهیزات انفرادی محیط بانان تشکیل شد و هفته آینده این امر محقق می‌شود، تاکید کرد: بحث پایش مناطق با استقرار فنّاوری‌های روز دنیا نیز مطرح است که بر این اساس استفاده از پهپاد برای پایش مناطق و بحث زمین خواری در دستور کار قرار دارد که با این اقدام بار زیادی از دوش محیط بانان برداشته خواهد شد.
سلاجقه افزود: در بحث قانون هم کمبود‌هایی داشتیم که فعلاً در حال بازنگری قانون بیمه‌ای محیط بانان هستیم؛ تا در بحث قضایی و شهید تلقی شدن محیط بانی حین مأموریت نواقص برطرف شود، چندی پیش در این زمینه با  معاون اول رئیس‌جمهور نشست داشتیم که خیلی خوب پیش رفت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص وضعیت رسیدگی به پرونده محیط بان کرمانشاهی گفت: در فاز اول برای مخاطبان برومند نجفی حکم اعدام صادر شده بود، اما با ارائه مستندات به دادگاه این حکم شکست و شبه عمد خوانده شد، سازمان برای دریافت رضایت از خانوع مقتول تلاش زیادی کرد و جلسات زیادی با خانواده مقتول برگزار شد و به نتایج خوبی نزدیک بودیم، اما متاسفانه این اتفاق ناگوار رخ داد و محیط بان نجفی در مقابل دادگاه توسط پدر مقتول کشته شد.
وی درباره اینکه هنوز قاتل محیط بان نجفی دستگیر نشده است، گفت: برای من هم جای سوأل است که چطور هنوز دستگیر نشد‌ه است.
سلاجقه در ادامه گفت: سال دانش بنیان است و از این رو در تلاش برای استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌های محیط زیستی هستیم که در این راه جلسات متعددی با سمن‌های فعال در این بخش برگزار کردیم تا از ایده‌های آن‌ها در راستای حفظ محیط زیست استفاده کنیم.
وی اظهارداشت: با ٢٣٠ شرکت دانش بنیان محیط زیستی همکاری داریم و قرار است مهرماه بیستمین نمایشگاه محیط زیست با حضور فعال دانش بنیان‌ها برگزار شود؛ همچنین اعلام کردیم با هر شرکت دانش بنیانی که مهر استاندارد داشته باشد همکاری می‌کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خاتمه سخنان خود با اشاره به اینکه در نظر داریم اربعین امسال را محیط زیستی برگزار کنیم، گفت: مراسم اربعین مورد احترام همگان و یک مراسم بین‌المللی است، اما متاسفانه بسیار دیده می‌شود که در مسیر زائران حجم زیادی زباله وجود دارد که این خوشایند نیست؛ بر این اساس ستادی در سازمان شکل گرفته تا این مراسم محیط زیستی برگزار شود.
وی اظهارداشت: این مسأله نیازمند آموزش زائران است که انجام خواهد شد، همچنین شهرداری‌ها مکلّفند تا پسماند‌ها را از مسیر جمع آوری کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار