۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰

صید ۹ هزار و ۷۱۴ تُن انواع ماهیان استخوانی در دریای خزر/ کاهش صید ماهیان استخوانی دریای خزر

سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران از صید ۹ هزار و ۷۱۴ تُن انواع ماهیان استخوانی دریای خزر خبر داد.
کد خبر: ۹۳۲۸۴

صید ۹ هزار و ۷۱۴ تُن انواع ماهیان استخوانی در دریای خزر/ کاهش صید ماهیان استخوانی دریای خزر

سید مصطفی بهشتیان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده از ابتدای فصل صید در مهرماه سال گذشته تا پایان فصل صید در بهار امسال ۹ هزار و ۷۱۴ تن انواع ماهیان استخوانی از دریای خزر صید شده است.
سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران با اشاره به کاهش میزان صید ماهیان استخوانی، گفت: این آمار در حالی است که سال ماقبل آن شاهد صید ۱۱ هزار و ۶۱ تن انواع ماهیان استخوانی در دریای خزر بوده ایم.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، مهمترین دلیل این کاهش را به شرایط آب و هوایی، طوفانی بودن دریا و کاهش دریاروی صیادان نسبت داد.
وی اشاره به اینکه در صید ماهیان استخوانی دریای خزر از ۱۲۳ شرکت تعاونی صید پره، ۱۱۷ شرک فعال هستند، اذعان داشت: از این تعداد ۴۹ شرکت در استان گیلان، ۵۲ شرکت در مازندران و ۱۶ شرکت در استان گلستان فعالیت دارند.
سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران، خاطرنشان ساخت: بخش عمدۀ ماهی صید شده دریای خزر در سه استان شمالی به فروش می‌رسد و بخشی نیز به استان تهران وارد می‌شود.
بهشتیان با بیان اینکه در دریای خزر بالغ بر ۱۵ گونه ماهی استخوانی زیست می‌کنند، اظهار داشت: بیشترین میزان صید ماهیان استخوانی به صید گونه‌های سفید، کفال و کپور اختصاص خواهد داشت.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران در ادامه گفته‌های خود تاکید کرد: تکثیر طبیعی و مصنوعی بچه ماهیان استخوانی طی سال‌های اخیر، نقش بسیار مهمی در بازسازی ذخایر این گونه ماهیان دریای خزر داشته است.
وی به افزایش سطح آگاهی و دانش صیادان در بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر اشاره کرد و گفت: با تلاش انجام شده از سوی صیادان سه استان شمالی در تأمین مولد طبیعی، هر ساله بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی توسط صیادان تولید شده است.
سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران، با اشاره به مشارکت صیادان با سازمان شیلات ایران به منظور تکثیر ماهیان استخوانی و رهاسازی در آب‌های رودخانه‌ای به منظور افزایش ذخایر آبزیان دریای خزر، بیان داشت: در همین راستا طی سال گذشته ۳۶ میلیون قطعه بچه ماهی سفید در آب‌های جنوبی دریای خزر رهاسازی شد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ذخایر آبزیان دریای خزر رو به کاهش است، سازمان شیلات ایران از صیادان انتظار دارد که سال به سال شاهد افزایش مشارکت در زمینۀ تکثیر و رهاسازی گونه‌های ماهیان استخوانی باشیم.
سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: صید ماهیان استخوانی دریای خزر در سال ۱۴۰۱ بر اساس اعلام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی پس از بررسی ذخایر از اواسط مهر ماه آغاز خواهد شد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار