مرتضی افراسیابی در گفتگو با خبرنگار مانا سهم آبزی پروری در تولیدات شیلاتی کل کشور را ۴۵ درصد و به میزان ۵۵۰ تا ۵۶۰ هزار تُن اعلام کرد و گفت: در برنامۀ تحولی وزیر جهاد کشاورزی در پایان برنامه هفتم توسعه کشور این رقم با رشد سه برابری به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد رسید
وی گفت: برنامۀ تحولی شیلات کشور که در دولت جدید طراحی شده، برنامهای بسیار بلند پروازانه و جهش گونه است، اما قطعاً این برنامه قابلیت تحقق و دستیابی دارد و در این راستا بخشی الزامات وجود دارد که یکی از این الزامات تحقیق و توسعه از سوی مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی است که بتوانند ما را در رسیدن به این اهداف یاری کنند.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران با ابراز نگرانی از کاهش ذخایر آبزیان دریایی گفت: ذخایر آبزیان دریایی به شدت روند کاهشی را طی میکند و هم اکنون ۵۵ درصد تولیدات شیلات کشور در بخش صید از دریا و ۴۵ درصد در حوزه آبزی پروری تأمین میشوند و در پایان برنامه هفتم توسعه ارقام مذکور نیز معکوس خواهند شد.
افراسیابی، تغییر رویکرد در فعالیتهای آبزی پروری را یکی از مهمترین برنامههای شیلات ایران مطرح کرد و اظهار داشت: در برنامه تحولی پیش بینی شده تمامی ظرفیتهای آب شیرین به کار گرفته شده است و منابع جدیدی تحت عنوان آب شیرین نخواهیم داشت و بخش عمدهای از فعالیتهای شیلات بر مبنای بهرهوری و طراحی روشهای نوین آبزی پروری و پرورش در قفس (توسعه دریا محور) هدف گذاری شده است.
وی با پیشبینی تولید ۴۴۰ تا ۶۰۰ هزار تُن پرورش ماهی در قفس یادآور شد: در حال حاضر براساس مطالعات، بالای ۴.۵ تا ۵ میلیون تُن ظرفیت تولید ماهی در قفس در کشور وجود دارد.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، به خشکسالیها، تنش و محدودیتهای آبی در برخی استانهای مرکزی و کویری اشاره کرد و اظهار داشت: حجم بزرگ آبهای نامتعارف، شور و لب شور در منابع آبی کشور در حالیکه به عنوان یک تهدید جدی برای جامعه مطرح شده میتواند فرصتی ارزشمند برای تنوع در آبزی پروری از جمله پرورش ماهی تیلاپیا محسوب شود.
افراسیابی با بیان اینکه پرورش ماهی تیلاپیا در جهت رسیدن به تحقق این چشمانداز بسیار مؤثر است خاطر نشان کرد: این گونه با رعایت همه ملاحظات زیست محیطی، ماهی بسیار ارزان قیمت و سازگار با شرایط اقلیمی و قابلیت پرورش در انواع منابع آبی را دارد.