۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۳

ستاد ملی تالاب‌های کشور به زودی تشکیل می‌شود

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه سند واگذاری تالاب انزلی باطل و به حالت قبل بازگشت، افزود: به زودی ستاد ملی تالاب‌های کشور با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل می‌شود و حق آبه‌ها مشخص می‌شود.
کد خبر: ۹۱۵۷۶

ستاد ملی تالاب‌های کشور به زودی تشکیل می‌شود

به گزارش مانا؛ دکتر علی سلاجقه در آیینی که به مناسبت روز دانشجو در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، با اشاره به ضرورت مصرف مازوت در برخی مواقع سال، افزود:  هرچند  قطعی برق در فصل سرما ممکن است  مشکل‌ساز شود  خود مردم هم رضایت می‌دهند که درصدی از آلایندگی را برای مدتی موقت تحمل کنند، اما دستگاه‌ها نباید این نگاه را بهانه‌ای برای فرار از قانون و انجام ندادن تکالیف خود تلقی کنند.

وی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست و دولت سیزدهم در این زمینه از ابتدای استقرار با جدیت ورود کرده و حتما روند به این سمت و سو خواهد رفت که یا سولفورزدایی از مازوت به نحو مطلوب انجام شود یا در غیر این صورت مجوز مازوت‌سوزی صادر نشود.

سلاجقه گفت: این نیروگاه‌ها نیز تا زمانیکه سولفورزدایی از سوخت مازوت نکنند پلمب خواهند بود مگر در مواقع اضطرار که شورای عالی امنیت ملی تصمیم بگیرد.

وی با اشاره به اینکه پسماند سوخت مازوت گچی است، بیان داشت: پالایشگاه شازند اراک سهم زیادی در تولید مواد پالایشی در کشور دارد که اکنون جزء پالایشگاه هایی است که سولفور زدایی خیلی خوبی انجام داده است.

ستاد ملی تالاب های کشور به زودی تشکیل می شود

معاون رئیس جمهوری با اشاره به خشک شدن تعدادی از تالاب های کشور، افزود: دیگر اجازه نمی‌دهیم تالاب‌های کشور به سرنوشت دریاچه ارومیه گرفتار شوند.

وی بیان داشت: طبیعت کشور دیگر تحمل رویکرد سخت را ندارد و به باید به دنبال رویکرد نرم باشد که باید بسیج سازندگی استان ها وارد کار شوند.

وی گفت: تخصیص آب باید به محیط زیست واگذار شود و فعلاً این وضعیت وجود ندارد.

سلاجقه با اشاره به اینکه سند واگذاری تالاب انزلی باطل و به حالت قبل بازگشت، افزود: به زودی ستاد ملی تالاب‌های کشور با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل می شود و حق آبه‌ها مشخص می شود.

وضع آلودگی هوای کرج از تهران جدی‌تر است

معاون رئیس جمهوری  به وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرها اشاره کرد و ادامه داد:  آلایندگی هوا دارای پیشینه  طولانی در جهان است که ریشه در  فعالیت های  صنعتی کشورهای پیشرفته دنیا  دارد و اکنون  از کشورهای در حال توسعه می خواهند هوا را پاک کنند.

وی با بیان اینکه شرایط آلودگی هوا در کلانشهر کرج نسبت به تهران وضعیت خیلی بدتری دارد، اضافه کرد: عامل ‌۸۰ درصد آلایندگی هوای تهران و ۹ کلانشهر کشور ناشی از منابع متحرک است و ۲۰ درصد سهم منابع ساکن مثل صنایع و نیروگاه ها است.

سلاجقه با اشاره به  این فرموده  مقام معظم رهبری که «مسأله محیط زیست کشور مساله این دولت و آن دولت نیست بلکه وظیفه همگان است» گفت: شهر تهران ۴.۵ میلیون موتورسیکلت دارد که آلودگی هر کدام از آن ها به اندازه یک دستگاه پراید است.

تغییر تنوع زیستی در کشور مناسب نیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به وضعیت دیپلماسی محیط زیست در داخل و خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در دیپلماسی داخلی محیط زیست کشور مشکل دارد زیرا حوضه های آبخیز کشور چالش برانگیز شده است.

وی افزود: در دیپلماسی داخلی کشور به شرایطی رسیده ایم که اعلام کردیم آب نیست و این در حالی است که دولت مکلف است که منابع آب را برای کشاورزی، شرب و صنایع تامین کند.

وی اظهار داشت: در داخل کشور برای کوتاه مدت کارهای خوبی در استان ها انجام شد و باید گفت بحث های زودگذر درمانش انجام می شود به طوریکه در اصفهان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان برنامه های خوبی به صورت زودگذر درحال اتفاق است.

سلاجقه به جایگاه محیط زیست در بعد بین المللی نیز اشاره کرد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست کشور بعد از وزارت خارجه دستگاهی است که بیشترین مراودات بین المللی را دارد.

وی بیان داشت: تا پیش از دولت سیزدهم محیط زیست کشور جایگاه مناسبی در دیپلماسی بین المللی نداشت به طوریکه به پرداخت بخشی از هزینه ها و  تعهدات عمل نکرده بود که موجب شده بود از بسیاری از کنوانسیون ها خارج شود.

سلاجقه به موضوع تحول در بحث ساختاری محیط زیست با استفاده از ظرفیت نخبگان در یک اتاق فکر اشاره کرد و افزود: تبعات بحث های تغییر اقلیم تغییر تنوع زیستی است که در حال اتفاق است و دولت را هوشیار می کنیم که این تغییر تنوع زیستی خوب نیست.

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار داشت: کشورهای همسایه تغییر اقلیم دارند که ما هنوز جدی در آن قرار نگرفته ایم.

وی با تاکید بر اینکه دیپلماسی محیط زیست در این دولت جایگاه ویژه ای خواهد داشت، تصریح کرد: جایگاه محیط زیست بایستی با استفاده از ظرفیت‌هایی همچون تشکل‌های زیست محیطی ارتقا یافته و مطالبات داشته باشد.

سلاجقه گفت: در حدود یک هزار و بیست و یک  تشکل مردم نهاد زیست محیطی  در کشور ثبت شده اند که بعضی از آن ها تخصصی نیستند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار