۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۲

سوخت نیست/ صیادان اروندکناری به دریا نرفتند

صیادان اروندکناری پس از چند روز از نبود سوخت در جایگاه‌های ساحلی منطقه، از رفتن به صیدگاه‌های شمال غرب خلیج فارس بازماندند و خانه نشین شدند.
کد خبر: ۹۱۳۴۰

سوخت نیست/ صیادان اروندکناری به دریا نرفتند

به گزارش خبرنگار مانا ، نبود سوخت در روزهای اخیر مشکلات زیادی برای صیادان اروندکناری ایجاد کرد به طوری‌که با وجود اعتراض‌ها و پیگیری‌ها نتوانستند سوخت مورد نیاز را برای سفرهای دریایی دریافت کنند.

در چند روزاخیر اسکله های صیادی آبادان‌، اروندکنار و چوئبده مملو از شناورهای پهلو گرفته فاقد سوخت بودند.

صیادان بنادر صیادی آبادان می گویند: نبود سوخت در جایگاه‌های  ساحلی تاکنون چنین بغرنج‌، پیچیده و طولانی نبوده است و ادامه این روند اقتصاد و معیشت خانوارها و بازار آبزیان را به شدت متاثر کرده است.

صیادان معترض به نبود سوخت می گویند: توقف فعالیت صید و صیادی به علت نبود سوخت می تواند پیامدهای اجتماعی نیز داشته باشد ضمن آنکه ادامه زندگی بدون صید و صیادی امکان پذیرنیست.

از سوی دیگر تعدادی از صیادان منطقه با ارسال تصاویری از پهلوگیری لنج‌های معطل مانده در لنگرگاه‌ها به رسانه های مجازی از وضعیت بوجود آمده ابراز نگرانی کرده و خواستار تامین سوخت مورد نیازشان شدند.

تعدادی از صیادان گفتند: یک هفته است در صف دریافت سوخت هستند ولی هنوز نتوانسته اند سوخت گیری کنند.

 به گفته آنان زمان مجوز برای ماهیگیری به اتمام رسیده و هنوز در صف دریافت سوخت مانده‌اند.

صیادان که از چنین مدیریتی در توزیع سوخت انتقاد دارند می‌گویند: صیادی و ماهیگیری برای بسیاری از اهالی منطقه تنها را امرار معاش است و وقتی نمی‌توانید سوخت دریافت کنیم قطعاً در موعد مجوز صید نمی‌توانیم به دریا بزنیم و این خسارت‌های زیادی را برای ما به دنبال دارد.

نائب رئیس اتحادیه صیادی استان خوزستان در آبادان با بیان اینکه چند روزی است مشکل سوخت صیادان آبادانی، اروندکناری و چوئبده بوجد آمده به خبرنگار مانا گفت: با از دست رفتن "ولمه" (زمان ۴ الی ۷ روزه مناسب از نظر شرایط جوی که صیادی می‌توانند برای صید راهی دریا شود.) عملاً تلاش برای صید با خسارت مواجه می‌شود.

غلامرضا دهقانی افزود: مشکل انحصارِ سوختگیری شناور‌ها است که در زمان شروع ولمه‌های صید، صیادان را در روز‌های متعدد، بلاتکلیف می‌گذارد.

وی اجازه اجرای راه‌حل‌های قانونی موجود و در دسترس را برای رضایت‌مندی صیادان، از راهکار‌های پیش رو خواند و تاکید کرد: واسطه‌گری بخش خصوصی بین پخش فرآورده‌های نفتی و شیلات و نبود نظارت کافی سبب خسارت به صیادان می‌شود.

حدود هشت هزار صیاد در بنادر صیادی آبادان به صورت مستقیم با 500 شناور و قایق صیادی امرار معاش می‌کنند.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار