دکتر فرهاد عزیزی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: ایجاد پایگاههای میراث فرهنگی خلیج فارس و مکران با پیشبرد رویکرد و استراتژی خاصی آغاز شده است و افزایش و توسعه پایگاهها در این مناطق همچنان ادامه داد.
مدیرکل پایگاه های میراث ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به فعالیت 7 پایگاه میراث فرهنگی در خلیج فارس و مکران از افزایش و توسعه این پایگاه ها در آینده نزدیک خبر داد.
وی بیان داشت: هم اکنون در استان خوزستان، پایگاه میراث فرهنگی ماهشهر، در استان بوشهر پایگاه های میراث فرهنگی بافت بوشهر، سیراف و خارگ، در هرمزگان پایگاههای گنگ و لافت و در منطقه مکران و استان سیستان و بلوچستان، پایگاه میراث فرهنگی چابهار فعال هستند.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تصریح کرد: یکی از اهداف مهم دنبال شونده در پایگاه های میراث فرهنگی این است که بتوانیم اسناد مرتبط با حوزه معماری، شهرسازی، میراث ملموس و ناملوس را بر اساس مستندات این حوزه ها تهیه کنیم.
وی تهیه طرح ویژه پایگاه میراث فرهنگی بوشهر خبر داد و گفت: طرح این پایگاه تهیه شده و به دنبال آن بخشی از اقدامات اجرایی برای ساماندهی بافت تاریخی بوشهر نیز آغاز شده است.
مدیرکل پایگاههای میراث ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خاطرنشان ساخت: آخرین پایگاه میراث فرهنگی ایجاد شده در حوزه خلیج فارس، فعال کردن پایگاه تاریخی لافت بوده است که در این راستا اقدامات اجرایی وسیعی شروع شده است.
عزیزی همچنین یکی از برنامههای آتی پایگاههای میراث ملی و جهانی را ایجاد پایگاه میراث فرهنگی جزیره هرمز عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت تاریخی این جزیره، ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در این منطقه در دستور کار قرار دارد که امیدواریم به زودی شاهد ایجاد آن باشیم.