۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹
مدیر کل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی خبر داد:

آغاز اجرای پروژه کاهش ریزش زباله‌های پلاستیکی به دریا

آغاز اجرای پروژه کاهش ریزش زباله‌های پلاستیکی به دریا
برنامه جدید سازمان بین المللی دریانوردی (آیمو) مبنی بر جلوگیری از ریزش زباله‌های پلاستیکی به دریا ناشی از فعالیت‌های کشتیرانی‌ها از تاریخ ۱۴ آذرماه ۱۳۹۸ (برابر با ۵ دسامبر ۲۰۱۹) اجرایی شده است.
کد خبر: ۸۵۴۱۴
به گزارش مانا، مدیر کل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر درباره آغاز اجرای پروژه کاهش ریزش زباله‌های  پلاستیکی به دریا، تصریح کرد: بودجه اولیه این پروژه برابر با ۵.۳ میلیون دلار از سوی دولت نروژ تأمین شده است و با مشارکت و کمک‌های مالی کشور‌ها و سازمان‌های ذ‌ی‌ربط و علاقه‌مند اجرا می‌شود.

علیرضا خجسته  اظهار داشت: این پروژه، با الهام از اجرای موفق پروژه‌های مشابه آیمو در زمینه‌هایی مانند مدیریت آب توازن (GloBallast)، ارتقای کارایی انرژی (GloMEEP)  و خزه‌زدگی زیستی (GloFouling) طراحی شده است که همکاری کشور‌ها در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی را تسهیل می‌کند.

وی توضیح داد: پروژه گلولیتر به کشور‌های در حال توسعه کمک می‌کند تا فرصت‌های جلوگیری و کاهش ریزش زباله‌های دریایی شامل زباله‌های پلاستیکی از بخش‌های کشتیرانی و شیلات را شناسایی کنند و  راه‌های کاهش استفاده از پلاستیک در این صنایع از طریق بازیافت و استفاده مجدد از محصولات پلاستیکی را بیابند.

به گفته خجسته، برنامه‌های اصلی پروژه گلولیتر عبارت اند از: بررسی وجود تسهیلات مناسب و کافی برای دریافت زباله‌ها در بنادر؛ ارتقای آگاهی بخش‌های کشتیرانی و شیلات، به ویژه دریانوردان و صیادان، در خصوص معضل زباله‌های پلاستیکی در دریا؛ ترغیب دست‌اندرکاران به علامت‌گذاری تجهیزات صیادی برای ایجاد امکان ردیابی مالکان آنها؛ تدوین راهنما‌ها و مواد آموزشی برای کمک به اعمال مقررات مرتبط، از قبیل: ضمیمه پنجم کنوانسیون مارپل؛  ارتقای پیروی از اسناد مرتبط فائو، مانند «راهنمای اختیاری علامت‌گذاری تجهیزات صیادی»، و نیز مدیریت زائدات در بنادر.

خجسته «تأکید بر اجرا و اعمال کنوانسیون و پروتکل لندن، شامل ارزیابی زائدات پیش از صدور مجوز دفع آنها» و «جلب مشارکت بخش خصوصی، از مجرای صنایع و نیز ترغیب همکاری شرکت‌های بزرگ کشتیرانی و صیادی» را از دیگر برنامه‌های این پروژه برشمرد و گفت: پروژه گلولیتر در مرحله اول، با حضور ۱۰ کشور از پنج منطقه دارای اولویت در جهان (شامل آسیا، آفریقا، منطقه کارائیب، امریکای لاتین و منطقه اقیانوس آرام) آغاز شده و به مدت ۵.۳ سال اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه زباله‌های پلاستیکی یکی از مشکلات مهم زیست‌محیطی در دریا‌ها و اقیانوس‌ها محسوب می‌شود، افزود: این پروژه، ظرفیت‌های دولتی و مدیریت بندری را ارتقا می‌دهد تا اصلاحاتی ضروری در ساختار مقررات، سیاست‌ها و سازمان‌های کشور‌های عضو آیمو ایجاد شود و همکاری منطقه‌ای در این خصوص گسترش پیدا کند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار