۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶

کاهش آورد آب رودخانه کارون تا 14میلیارد متر مکعب

استاندار خوزستان از کاهش آورد آب رودخانه کارون در سال آبی جاری تا 14میلیارد متر مکعب به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده مشکلات زیست محیطی خبر داد.
نویسنده: فرزانه باغبان
کد خبر: ۷۵۱۷۵
کاهش آورد آب رودخانه کارون تا 14میلیارد متر مکعب
به گزارش مانا، غلامرضا شریعتی در نشست کارگروه ساماندهی رودخانه کارون با اشاره به  کاهش آورد آب رودخانه کارون در سال آبی جاری تا 14میلیارد متر مکعب به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده مشکلات زیست محیطی این پهنه آبی کشور گفت: آورد رودخانه کارون با سه میلیارد متر مکعب کاهش از 17میلیارد مترمکعب به 14میلیارد متر کاهش یافته است.
وی بهره برداری متناسب ازرودخانه کارون با توجه به شرایط آبی این رودخانه را مورد تاکید قرار داد و افزود: استان خوزستان به دلیل تغییرشرایط اقلیمی، کاهش نزولات جوی و کاهش آورد رودخانه های استان بویژه کارون به سمت خشکی و خشکسالی بیشتر درحرکت است که تشدید مسایل زیست محیطی و گرد و خاک می تواند پیامدهای چنین شرایطی باشد.
نماینده عالی دولت در خوزستان، شوری آب و افزایش عوامل آلاینده رودخانه کارون در سال های گذشته را از دیگر چالش های کارون بیان کرد و اظهارداشت: خوشبختانه در دولت تدبیروامید توجه خاصی به وضعیت رودخانه کارون و حفاظت از آن به عنوان میراث طبیعی کشور شده است. شریعتی با بیان اینکه انتقال آب کارون به فلات مرکزی ایران مجوز زیست محیطی ندارد خواستار توقف این طرح با هدف حفظ حیات این رودخانه و خشک شدن تدریجی آن شد.
وی تاکید کرد: با انتقال آب به مناطق مرکزی ایران برای مصارف شرب مخالفتی نیست اما انتقال آب کارون برای مصارف کشاورزی و صنعتی توجیه اقتصادی ندارد. در یک سال اخیر پویش های مردمی در مخالفت با انتقال آب کارون به فلات مرکزی ایران در بسیاری از شهرهای همجوار کارون شکل گرفته است.
رودخانه کارون که به منزله شاهرگ حیاتی خوزستان محسوب می شود پس از عبور از مناطق مرکزی استان و سیراب کردن شهرهای مختلف و اراضی کشاورزی و باغی، در خرمشهر به اروندرود می پیوندند و از آنجا راهی خلیج فارس می شود. شوری، عدم لایروبی، کاهش دبی، ورود انواع آلاینده های صنعتی، کشاورزی و خانگی به رودخانه، کاهش عمق و ساخت و ساز در حریم، از چالش های اساسی رودخانه کارون است
برچسب ها: خوزستان کارون
ارسال نظرات
آخرین اخبار