۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰

راه اندازی کلینیک تمساح مردابی در چابهار

کلینیک تخصصی تمساح پوزه کوتاه ایرانی (مردابی) با هدف حفاظت از این گونه در معرض خطر در چابهار راه اندازی خواهد شد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۴۸۵۶۴
راه اندازی کلینیک تمساح مردابی در چابهار

خسرو افسری در گفتگو با خبرنگار مانا به راه اندازی کلینیک تخصصی تمساح پوزه کوتاه ایرانی اشاره کرد و گفت: طرح مطالعاتی به منظور راه اندازی این کلینیک تخصصی در کنار مرکز تحقیقات تمساح پوزه کوتاه ایرانی انجام شده که امیدواریم هر چه سریعتر شاهد احداث و راه اندازی این کلینیک باشیم.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: راه اندازی این کلینیک تخصصی نخستین گام در راستای حفاظت از این گونه با ارزش اکولوژیکی است.
افسری ادامه داد: مرکز تحقیقات تمساح پوزه کوتاه ایرانی هم اکنون به عنوان نخستین مرکز نگهداری و حفاظت ازتمساح در کشور،در پارکی به وسعت 10 هکتار واقع در شهرستان چابهار مشغول به فعالیت است.
وی با اشاره به اینکه این مرکز فعالیت خود را از دو سال پیش آغاز کرده است،گفت:طی دو سال گذشته شاهد اقدامات بسیار قابل توجهی در نگهداری و حفاظت از گونه با ارزش شده است.
وی یادآور شد:تمساح پوزه کوتاه ایرانی(مردابی)،که زیستگاه طبیعی آن استان سیستان و بلوچستان است،گونه ای به شدت در معرض خطر است.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان،خاطرنشان کرد: در راستای حفاظت و احیای گونه و كمك به امر اكوتوریسم ضمن پیش بینی اعتبارات لازم در سال جاری پیرامون ایجاد سایت مركز تحقیقات تمساح مردابی در شهرستان چابهار ، برنامه های حفاظتی نیز برای این گونه در نظر گرفته است .
به گفته وی، این برنامه ها بر دو بعد حفاظت از زیستگاه و حفاظت از جمعیت تاکید دارد که برای رسیدن به این اهداف برنامه هایی در دو فاز مطالعاتی و اجرایی در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان،خاطرنشان کرد:فاز مطالعاتی شامل بررسی خصوصیات گونه،ویژگی های زیستگاه ،محدودیتهای اکولوژیکی ،شناسایی و معرفی زیستگاه های جدید و انجام ارزیابی زیستگاه از طریق بررسیهای کارشناسی است.
افسری،در ادامه با اشاره به اینکه فاز اجرایی به ساخت و توسعه محل های نگهداری و احیای زیستگاهها می پردازد،اظهار داشت:در فاز اجرایی محل هایی برای نگهداری موقت از تمساحهایی که در شرایط مختلف از زیستگاه اصلی خارج شده‌اند و یا باعث ایجاد مزاحمت در روستاهای اطراف می شوند، در نظر گرفته شده که در حال حاضر این قابلیت برای گونه های بالغ و نوزادان در منطقه وجود دارد.
به گفته وی،در حال حاضر در مرکز تحقیقات تمساح پوزه کوتاه ایرانی،زیستگاه مصنوعی با در نظر گرفتن تمام فاکتورهای محیط طبیعی فراهم شده است.
وی با بیان اینکه در ابتدا این مرکز تحقیقات با بیش از 15 تمساح بالغ آغاز به کار کرده است،عنوان کرد: سال گذشته ،نخستن گروه نوزدان در زیستگاه مصنوعی متولد شدند.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان،گفت: با حفاظت مناسب از نوزدان،می توانیم هر ساله شاهد افزایش چشمگیر تعداد تمساح های پوزه کوتاه ایرانی در این مرکز تحقیقات باشیم.
زیستگاه اصلی تمساح پوزه کوتاه ایرانی (گاندو) ۳۸۰ هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در چابهار و بخش دیگر آن در شهرستان سرباز قرار دارد. این مناطق با نام منطقهٔ حفاظت شدهٔ گاندو تحت حفاظت سازمان محیط زیست ایران قرار دارند.
بیشتر این تمساح‌ها در برکه‌های میان راسک و باهوکلات و باتلاق‌های دلگان و کلانی (در جنوب استان سیستان و بلوچستان) متمرکز هستند. تعداد این گونه در ایران حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ رأس برآورد می‌شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار