۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۸

آغاز صید کیلکا در آبهای خزر

مدیر عامل اتحادیه ماهیگیران کیلکای استان مازندران از آغاز صید ماهیان کیلکا در آبهای خزر در سال جاری خبر داد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۴۸۵۴۳
آغاز صید کیلکا در آبهای خزرمهرداد قلی پور به خبرنگار مانا گفت: با اتمام فصل تخم ریزی ماهیان کیلکا، صید این گونه ماهی در آبهای خزر آغاز شد.
وی یادآور شد: در راستای حفظ ذخایر کیلکای دریای خزر، چند سالی است که در فصل تخم ریزی این گونه ماهیان، صید و صیادی ماهیان کیلکا از سوی صیادان استانهای گیلان و مازندران متوقف می شود.
مدیر عامل اتحادیه ماهیگیران کیلکای استان مازندران با اشاره به اینکه صید کیلکا در آبهای خزر طی سال جاری آغاز شده است، تصریح کرد: صید کیلکا از 25 اسفندماه سال گذشته به دلیل آغاز فصل تخم ریزی این گونه ماهیان متوقف شده بود.
وی یادآور شد: البته هم اکنون به دلیل بالا بودن دمای آب میزان جمعیت کیلکا ها کم شده است اما با خنک تر شدن دمای آب از اواخر خرداد ماه شاهد افزایش صید این گونه ماهیان خواهیم بود.
مدیر عامل اتحادیه ماهیگیران کیلکای استان مازندران با اشاره به اینکه طی سال گذشته، 11 هزار تن ماهی کیلکا صید شد گفت: این آمار نسبت به سال 91 با کاهش همراه بوده است.
قلی پور در خصوص پیش بینی میزان صید کیلکا در سال جاری گفت: از آنجا که صید کیلکا به عوامل متعددی وابسته است بنابراین به هیچ وجه نمی توان میزان صید این گونه ماهی را در سال جاری پیش بینی کرد اما امیدواریم حداقل به میزان سال گذشته صید انجام شود.
وی تاکید کرد: از آنجا که شرایط جوی و بارندگی تاثیر بسزایی در صید کیلکا دارد، بنابراین در صورت مساعد بودن شرایط جوی می توانیم به صید قابل قبول در سال جاری امیدوار باشیم.
قلی پور تاکید کرد: بیشترین میزان صید کیلکا در فصل زمستان بوده که یکی دیگر از دلایل افزایش صید این است که در زمستان به دلیل طولانی تر بودن شب، صیادان می توانند 13 ساعت در طول شبانه روز را به صید اختصاص دهند.
وی تصریح کرد:در حال حاضر صیادان کیلکاگیر با استفاده از نور لامپ و قرار دادن آن در تورهای خود اقدام به صید کیلکا می کنند و این در حالی است که در سایر کشورهای دنیا برای صید بیشتر کیلکا از پمپ های مکنده استفاده می کنند.
مدیر عامل اتحادیه ماهیگیران کیلکای استان هرمزگان، یادآور شد: در حال حاضر 44 فروند شناور در استان مازندران و 40 فروند شناور در استان گیلان به صید کیلکا مشغول هستند.
وی ادامه داد:به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب در استان مازندان،صید کیلکا در این استان در 170 روز از سال و در گیلان 160 روز انجام می شود.
قبل از ورود شانه دار مهاجم به دریای خزر و تهدید کیلکا ماهیان در سال 79، 90 تا 95 درصد گونه کیلکا درسبد صید قرارداشت اما از سال 79 تاکنون با ورود این مهاجم ،میزان صید این گونه به پنج تا 10 درصد کاهش یافته است.
ارسال نظرات
آخرین اخبار